Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Výborný hruškový crumble s čokoládou

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Výborný hruškový crumble s čokoládou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Výborný hruškový crumble s čokoládou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 50min

Zimné obdobie môže byť chudobnejšie na čerstvé ovocie a zeleninu, no aj tak môžete vytvoriť výnimočné dezerty. Tento ľahký a rýchly crumble s hruškami a čokoládou vás určite nadchne. Príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to!

reklama:

Suroviny

  • 4 kusy hrušiek
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice
  • 1/4 čajovej lyžičky muškátového orieška
  • 100 g hrubej múky
  • 120 g kryštálového cukru
  • 120 g masla (na posýpku)
  • 30 g nasekaných orechov
  • 30 g čokoládových lupienkov
  • 100 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru nastavte na 180 °C. Hrušky dôkladne umyte, zbavte ich jadierok a podľa potreby aj šupky. Nakrájajte ich na malé kúsky.

2. Krok

Hrušky premiešajte s citrónovou šťavou, trstinovým cukrom, škoricou a muškátovým orieškom. Nechajte chvíľu odležať, aby sa chute prepojili.

3. Krok

Pripravte posýpku: V miske zmiešajte hrubú múku s kryštálovým cukrom. Pridajte na kocky nakrájané maslo a nasekané orechy. Zmes spracujte rukami, kým nevznikne hrubá posýpka.

4. Krok

Hrušky skombinujte s polovicou čokoládových lupienkov. Môžete použiť aj nasekanú horkú čokoládu, ak máte radi silnejšiu chuť. Premiestnite ich do formy vymazanej maslom. Posýpku zmiešajte so zvyšnými čokoládovými lupienkami a rovnomerne ju rozprestrite na ovocie.

5. Krok

Pečte v predhriatej rúre približne 35 minút, kým posýpka nezíska zlatistú farbu. Tento dezert je skvelý aj teplý, najlepšie sa podáva s vanilkovou zmrzlinou alebo lyžicou kyslej smotany.

reklama:

Vychutnajte si túto lahodnú pochúťku, ktorá je perfektná aj v chladných zimných dňoch!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

14 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.