- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Toffee koláčik s jablkami a škoricou
Toffee koláčik s jablkami a škoricou
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
budeme používať 200 ml pohár alebo šálku ..
Suroviny
- 2 šálky polohrubej múky
- 1 šálka mlieka
- 1/2 šálky cukru
- 3 vajcia
- 150 g masla
- 1 karamelový puding
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička mletej škorice
- štipka soli
- 2 veľké jablká
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžica cukru
Postup prípravy
1. Krok
V hrnci roztopte maslo a nechajte ho vychladnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme puding, prášok do pečiva, škoricu a štipku soli a poriadne premiešame. V inej miske vyšľaháme mixérom vajcia a cukor. Potom pridáme vychladnuté maslo a mlieko a nakoniec suché ingrediencie z prvej misky a ešte chvíľu miešame na nízkych otáčkach. * Vajcia a mlieko by mali mať izbovú teplotu.
2. Krok
Jablká nakrájame na tenké plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vtlačíme doň kúsky jabĺk kožou nahor (namáčame ich v múke, aby neklesli na dno). Vrch posypeme cukrom. Odporúčame formu na biskupský chlebíček, alebo menšiu tortovú formu ..
3. Krok
Formu vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov C (horný-spodný ohrev) a pečieme asi 45 – 50 minút (do zlatista ).
4. Krok
Hotový koláč ochlaďte na mriežke a krájajte až keď vychladne .
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14 videní