Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šokujúca pravda o mäse v obchodoch: Takto jednoducho zistíte, či kupujete niečo nebezpečné!

Šokujúca pravda o mäse v obchodoch
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Šokujúca pravda o mäse v obchodoch Foto: shutterstock.com
reklama:

Ako vybrať čerstvé a kvalitné mäso, ktoré vám nezaťaží zdravie? Verte či nie, nemusí to byť až také zložité, ako si možno myslíte. Stačí pár jednoduchých trikov, ktoré zvládne každý, a vy sa vyhnete nepríjemným prekvapeniam v kuchyni. Dokonca existuje spôsob, ako zistiť čerstvosť mäsa pomocou obyčajného špáradla!

Prečo investovať do kvalitného mäsa?

Aj keď mäso od lokálnych farmárov či priamo od mäsiara môže byť o čosi drahšie, rozhodne sa oplatí doň investovať. Mäso z kvalitného zdroja nielenže chutí lepšie, ale je aj výživnejšie a zdravšie. Nakupovať lacné mäso z bežných obchodov môže mať svoje úskalia – častokrát kvalita zďaleka nedosahuje to, čo vám ponúkne overený predajca. Preto radšej stavte na istotu a vyberajte si mäso starostlivo.

Jednoduchý trik na overenie kvality mäsa

Neviete, či je mäso, ktoré máte v chladničke, stále dobré? Skúste tento jednoduchý test. Stačí na mäso jemne zatlačiť prstom. Ak sa po stlačení vráti do pôvodného tvaru, je to dobrý signál. Potom vyskúšajte trik so špáradlom – odrežte malý kúsok mäsa, napichnite ho na špáradlo a opáľte ho nad plameňom. Ak mäso vydáva príjemnú vôňu, podobnú pečenému mäsu, môžete si byť istí, že je čerstvé a bezpečné na konzumáciu.

Kedy by ste mäso mali okamžite vyhodiť?

Ak mäso zapácha, rozhodne ho nekonzumujte. Zápach sa často objaví až pri varení, preto je spomenutý trik so špáradlom užitočný. V prípade, že mäso mení farbu na zelenkastú či modrastú alebo je lepkavé na dotyk, znamená to, že sa už začalo kaziť. V takom prípade je najlepšie ho vyhodiť, aj keby ste neradi plytvali. Šetrenie na pokazenom mäse vás môže stáť vážne zdravotné problémy.

Neriskujte svoje zdravie a vyhýbajte sa mäsu, ktoré vykazuje známky znehodnotenia. Nikdy sa neoplatí šetriť na kvalite, keď ide o zdravie vašej rodiny.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.