Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Piškóta na tortu Snickers

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Piskota na tortu snickers.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 4
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 1:20 hod
  • Hotové Za: 1:40 hod
reklama:

Suroviny

  • 250 g polohrubej múky
  • 300 g cukru
  • 250 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 60 g masla
  • 60 g kakaa
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky vanilkovej arómy
  • 60 ml oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zapnite rúru a predhrejte na 180°C. Do širokej misy preosejeme pšeničnú múku, kakao, sódu a prášok do pečiva, osolíme, pridáme všetok cukor. Všetko premiešajte lyžičkou. Mimochodom, túto piškótu som piekla s práškom do pečiva aj bez, teda len so sódou. Výsledok bol rovnako dobrý, len s tým rozdielom, že piškóta len so sódou mala jemnejšiu pórovitú štruktúru, ale aj pri pečení dobre narástla a mala rovnako skvelú chuť.

2. Krok

V inej miske zmiešajte zmäknuté maslo a rastlinný olej. Začnite šľahať mixérom, kým sa všetko úplne nespojí.

3. Krok

Ďalej pridáme vajíčka po jednom, pričom po každom vyšľaháme. Pridajte vanilku s posledným vajíčkom. Teraz pridajte mlieko a znova šľahajte, kým sa všetko nespojí.

4. Krok

Teraz pridajte suchú zmes do tekutej zmesi, po častiach, v 2-3 krokoch, a šľahajte mixérom. Nakoniec do hotového cesta pridáme ocot. Dôkladne premiešame.

5. Krok

Piškótu na tortu Snickers upečieme vo vyhriatej rúre. Formu zabaľte pergamenom tak, aby cesto neutieklo zospodu; boky formy je možné vymastiť maslom, ale nemusíte ju mazať. Mimochodom, radšej nemastím, keďže sa tak keksík prichytí do strán a lepšie rastie smerom nahor. Polovicu cesta nalejeme do formy a vložíme do rúry. Pečieme asi 30-40 minút.

6. Krok

Hotovosť piškóty skontrolujeme drevenou špajdľou: v strede ju prepichneme a ak tyčinka vyjde suchá, piškóta je hotová a ak je trochu vlhká, vrátime piškótu do rúry a dopečieme. , hlavné je neprepiecť! Počas pečenia piškóta narastie do kopčeka, ale to je v poriadku, ten sa potom môže odrezať a jednoducho zjesť))

7. Krok

Hotovú piškótu necháme trochu vychladnúť, aby sa dala vybrať z formy, preložíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť, formu umyjeme, opäť zabalíme do pergamenu a upečieme v nej druhú časť cesta . Upečenú a vychladnutú piškótu hneď nekrájame, len ju zabalíme do potravinovej fólie a dáme na noc do chladničky. Mimochodom, piškóta môže zostať v chladničke až 5 dní. Ak ju chcete skladovať dlhšie, potom ju budete musieť dať do mrazničky.

8. Krok

Keď začneme skladať tortu Snickers , vyberte piškótu z chladničky, odstráňte fóliu a každú piškótu nakrájajte na 2 vrstvy torty. Celkovo by sme mali mať 4 piškóty.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

16 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.