- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Snickers torta s arašidmi a kondenzovaným mliekom
Snickers torta s arašidmi a kondenzovaným mliekom
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 50min
Pripravíme si piškótu podľa receptu :
Suroviny
- Krém:
- 300 ml smotany na šľahanie
- 300 g mascarpone
- 150 g práškový cukor
- 380 g kondenzovaného vareného mlieka
- 150 g solené arašidy
- Poleva :
- 200 ml smotany na šľahanie
- 100 g čokolády na varenie
- 100 g arašidy
- na impregnáciu :
- 100 ml vody
- 100 g cukru
Postup prípravy
1. Krok
Na krém dobre vychlaďte šľahačku a hodinu pred prípravou krému vyberte mascarpone z chladničky. Použila som rastlinnú smotany u na šľahanie, už je sladká. Ak použijete smotanu s 35 % tuku, pri šľahaní pridajte práškový cukor. Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom, kým nevzniknú tuhé vrcholy, potom pridáme mascarpone a šľaháme, kým ingrediencie nebudú hladké a spojené.
2. Krok
Spojte varené kondenzované mlieko s arašidmi a premiešajte. Odstráňte hotové piškóty z fólie a nakrájajte na 4 časti. Zložte tortu, položte piškótu na tanier a pokropte ju sladkým sirupom. Piškótu potrite krémom.
3. Krok
Z krému urobte okraj pozdĺž okraja torty a do stredu položte časť arašidovo karamelovej plnky. Plnku som hneď rozdelila na 3 rovnaké časti. Položte druhú vrstvu piškóty a zľahka zatlačte. vrstvy opakujeme .. Posledná vrstva bude len piškóta. Tortu zabaľte do acetátovej fólie , ak sa vám podarí vložte ju do formy a odložte na noc do chladničky.
4. Krok
Pripravte polevu. Smotanu nalejte do hrnca a povarte, kým nebude horúca. Pridajte kúsky čokolády. Smotanu dobre premiešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
5. Krok
Pomelieme solené arašidy na jemno. Pridajte arašidy do polevy a premiešajte. Odstráňte fóliu z torty a prelejte ju polevou. Torta je studená, takže poleva rýchlo stuhne.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
25 videní