Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Výborné tekvicové lasagne

Kuchyňa:
Chod: ,
Náročnosť:
reklama:
Výborné tekvicové lasagne
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Výborné tekvicové lasagne Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod

Tento jesenný čas si nedokážeme predstaviť bez tekvice. Jej najrôznejšie podoby sa objavujú v dekoráciách, ale predovšetkým obohacuje náš jedálniček. Využitie tejto tekvicovej plodiny je naozaj rozmanité, a to obzvlášť v kuchyni, kde ju možno uplatniť v slaných aj sladkých receptoch.

Za pozornosť rozhodne stojí. Prospieva nášmu zdraviu- podporuje imunitu a prispieva k zdravej pokožke, zraku a srdcu. Dužina je bohatá na vitamíny A a C, vlákninu a antioxidanty, obsahuje až 94% vody a minimum kalórií. Tekvica je tiež zdrojom vitamínu E, železa a kyseliny listovej. Antioxidanty, napríklad alfa-karotén, beta-karotén a beta-kryptoxantín, dokážu neutralizovať voľné radikály a zabrániť tak poškodzovaniu buniek, čo napomáha k ochrane organizmu pred chronickými ochoreniami. Aj semienka obsahujú rad prospešných látok, ktoré skvele chutia opražené.

reklama:

Suroviny

  • 1/2 šálky masla
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 čajová lyžička jablčného octa
  • 1 čajová lyžička sušenej šalvie
  • Približne 400 g tekvicového pyré
  • 2 polievkové lyžice javorového sirupu
  • 1 čajová lyžička nastrúhaného muškátového orieška
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 veľké vajce, rozšľahané
  • 1 balenie ricotty
  • 3 šálky Fontiny, rozdrobené
  • 3 šálky strúhanej mozzarelly
  • Sprej na pečenie
  • 500 g plátov lasagní bez varenia
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 190 °C. Vo veľkom hrnci rozpustite maslo a pridajte jemne nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich za občasného miešania, kým nezmäknú a nezačnú voňať, približne 7 minút.

2. Krok

Pridajte jablčný ocot a varte, kým sa väčšina tekutiny neodparí. Následne vmiešajte šalviu, tekvicové pyré, javorový sirup a muškátový oriešok. Dochutíme soľou a čiernym korením a varte, kým sa všetko poriadne nezohreje.

3. Krok

V strednej miske dôkladne zmiešajte vajce, ricottu, 2 šálky Fontiny a 2 šálky mozzarelly. Potom vymažte zapekaciu misku sprejom na pečenie.

4. Krok

Na dno pripraveného plechu rozotrite tenkú vrstvu tekvicovej zmesi a položte na ňu asi štvrtinu plátov lasagní. Na tieto pláty naneste tretinu syrovej zmesi, potom tretinu zvyšnej tekvicovej zmesi, a opäť vrstvu plátov lasagní a ďalšiu porciu syra. Tento proces zopakujte ešte raz, potom zavŕšite zvyšnou tekvicovou zmesou a plátmi lasagní, ktoré posypte zvyšným syrom.

5. Krok

Prikryte misku alobalom a pečte 35 minút. Potom odstráňte alobal, zvyšte teplotu na 200 °C a pečte ďalej, kým syr na povrchu nebude zlatohnedý a bublať, čo zvyčajne trvá ďalších 20 minút.

6. Krok

Po dopečení nechajte lasagne 5 minút odpočívať, aby syr stuhol, a podávajte.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.