- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- paštéta
- Vynikajúca domáca paštéta z kuracej pečene
Vynikajúca domáca paštéta z kuracej pečene
- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Pripravte si lahodnú domácu paštétu, ktorú zvládne naozaj každý. Hlavné ingrediencie sú kuracie pečene, maslo a bylinky, ktoré môžete prispôsobiť svojim preferenciám. Môžete zvoliť čerstvé alebo sušené varianty. Hotovú paštétu môžete použiť aj ako originálny jedlý darček.
Suroviny
- 500 g kuracích pečienok
- 150 g masla
- 2 lyžice oleja
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- Bylinkové korenie (podľa chuti)
- Sušené bylinky (napr. tymián, rozmarín, pažítka)
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 100 ml smotany (31 %)
- Čerstvá kučeravá petržlenová vňať
- Tymián
- Rozmarín
- Plátky mandlí na ozdobenie
Postup prípravy
1. Krok
Príprava pečienok: Najprv dôkladne očistite kuracie pečene a odstráňte všetky blany. Potom ich nakrájajte na menšie kúsky.
2. Krok
Smaženie: Na panvici rozpáľte 50 g masla spolu s olejom. Na ňom opražte nakrájanú cibuľu do sklovita. Potom pridajte nasekaný cesnak a nakoniec kuracie pečene.
3. Krok
Ochutenie: Osoľte a okoreňte podľa chuti, pridajte bylinky a restujte asi 10 minút, aby sa pečene zatiahli a jemne opiekli.
4. Krok
Mixovanie: Po upečení preložte zmes do misky. Pridajte zvyšné maslo, smotanu a všetko rozmixujte ponorným mixérom. Podľa preferencie môžete paštétu nechať hrubšiu alebo ju spracovať do hladka. Nezabudnite dochutiť soľou a korením podľa vlastného vkusu.
5. Krok
Plnenie pohárov: Naplňte hotovú paštétu do čistých pohárov. Zalejte ju 50 g rozpučeného masla a ozdobte čerstvými bylinkami, ako sú petržlen, tymián alebo rozmarín, a niekoľkými plátkami mandlí. Uzavrite poháre a uložte ich do chladničky.
Ja ju dávam aj do srnčieho chrbáta alebo do podlhovastej formy. Je na vás ako a v čom ju uskladnite. U nás vydrží maximálne do druhého dňa :))
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
21 videní