Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vynikajúca domáca paštéta z kuracej pečene

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť: ,
reklama:
Vynikajúca domáca paštéta z kuracej pečene
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vynikajúca domáca paštéta z kuracej pečene Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 30min

Pripravte si lahodnú domácu paštétu, ktorú zvládne naozaj každý. Hlavné ingrediencie sú kuracie pečene, maslo a bylinky, ktoré môžete prispôsobiť svojim preferenciám. Môžete zvoliť čerstvé alebo sušené varianty. Hotovú paštétu môžete použiť aj ako originálny jedlý darček.

reklama:

Suroviny

  • 500 g kuracích pečienok
  • 150 g masla
  • 2 lyžice oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Bylinkové korenie (podľa chuti)
  • Sušené bylinky (napr. tymián, rozmarín, pažítka)
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 100 ml smotany (31 %)
  • Čerstvá kučeravá petržlenová vňať
  • Tymián
  • Rozmarín
  • Plátky mandlí na ozdobenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava pečienok: Najprv dôkladne očistite kuracie pečene a odstráňte všetky blany. Potom ich nakrájajte na menšie kúsky.

2. Krok

Smaženie: Na panvici rozpáľte 50 g masla spolu s olejom. Na ňom opražte nakrájanú cibuľu do sklovita. Potom pridajte nasekaný cesnak a nakoniec kuracie pečene.

3. Krok

Ochutenie: Osoľte a okoreňte podľa chuti, pridajte bylinky a restujte asi 10 minút, aby sa pečene zatiahli a jemne opiekli.

4. Krok

Mixovanie: Po upečení preložte zmes do misky. Pridajte zvyšné maslo, smotanu a všetko rozmixujte ponorným mixérom. Podľa preferencie môžete paštétu nechať hrubšiu alebo ju spracovať do hladka. Nezabudnite dochutiť soľou a korením podľa vlastného vkusu.

5. Krok

Plnenie pohárov: Naplňte hotovú paštétu do čistých pohárov. Zalejte ju 50 g rozpučeného masla a ozdobte čerstvými bylinkami, ako sú petržlen, tymián alebo rozmarín, a niekoľkými plátkami mandlí. Uzavrite poháre a uložte ich do chladničky.

reklama:

Ja ju dávam aj do srnčieho chrbáta alebo do podlhovastej formy. Je na vás ako a v čom ju uskladnite. U nás vydrží maximálne do druhého dňa :))

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

21 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.