- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- krupica
- Ako pripraviť jemnú krupicovú kašu?
Ako pripraviť jemnú krupicovú kašu?
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 0min
Zvládnuť prípravu krupicovej kaše nie je náročné. Stačí dodržať niekoľko jednoduchých krokov a táto chutná dobrota sa stane vašou obľúbenou!
Suroviny
- Na kašu:
- 500 ml plnotučného mlieka
- 50 g krupice
- štipka soli
- Na podávanie podľa chuti:
- 3 lyžice masla
- 2 lyžice kakaa
- hrsť čerstvého ovocia
- 2 čajové lyžičky škorice
Postup prípravy
1. Krok
Príprava krupice: Aby bola vaša kaša naozaj krémová a hladká, je dôležité nechať krupicu dôkladne nasiaknuť. Zalejte ju plnotučným mliekom a nechajte ju minimálne hodinu, ideálne aj do druhého dňa. Tento krok je obzvlášť dôležitý, ak používate hrubú krupicu.
2. Krok
Po uplynutí doby nasiaknutia pridajte štipku soli. Potom zmes za stáleho miešania zohrejte na strednom plameni. Varte 5 až 10 minút, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Dávajte pozor, aby sa nevytvárali hrudky.
3. Krok
Podávanie: Kašu môžete servírovať s rozohriatym maslom, posypanou kakaom a práškovým cukrom, alebo ju ozdobiť čerstvým ovocím a posypať škoricou. Nezabudnite, že fantázii sa medze nekladú, a môžete skúsiť aj iné varianty, ako obohatiť svoju krupicovú kašu.
S týmito tipmi si pripravíte lahodnú a jemnú krupicovú kašu, ktorá osloví všetkých. Bon appétit!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
26 videní