- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Tvarohový uzol s višňami
Tvarohový uzol s višňami
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 2,5 dcl mlieka
- 100 g cukru
- 1 balík sušeného droždia
- 500 g hladkej múky
- 0,5 lyžice soli
- 1,5 dcl oleja
- 1 vajce
- Plnka :
- 250 g tvarohu
- 50 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 0,5 dcl kyslej smotany
- 1 citrón
- 1 pohár višní ( bez kôstok)
- Na vrch :
- 1 vajce
- 1 lyžica masti
Postup prípravy
1. Krok
zohrejte mlieko, vmiešajte cukor a prisypte práškové droždie. Premiešame, vrch posypeme trochou múky a necháme kysnúť pri izbovej teplote.
2. Krok
Do misky kuchynského robota preosejeme múku a zmiešame so soľou. Olej nalejte do kruhu okolo okraja múky a do stredu rozšľahajte vajíčko. Vykysnuté droždie vylejeme na múku a cesto poriadne vymiesime, potom ho vložíme do múkou vysypanej misky a prikryté necháme vykysnúť.
3. Krok
Kým cesto kysne, zmiešame tvaroh s dvoma druhmi cukru, kyslou smotanou a nastrúhanou citrónovou kôrou.
4. Krok
Rúru predhrejeme na 180°C, plech vystelieme papierom na pečenie. Vykysnuté cesto položíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozrežeme na štyri rovnaké časti. Každé cesto rozvaľkáme na tenký obdĺžnik a na spodný okraj v pásiku položíme štvrtinu plnky.
5. Krok
Na tvaroh poukladajte višne v rade a potom cesto zrolujte. Oba konce sa trochu stlačia a zrolujú do tvaru slimáka. Slimáky položíme na pripravený plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Plech vložíme do predhriatej rúry a cesto pečieme do zlatista asi 25 minút.
6. Krok
Hotové žemle ešte horúce potrieme rozpusteným tukom, aby boli pekné amäkké.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
20 videní