Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Štrúdľa z jogurtového cesta plnená makom a slivkami

reklama:
Štrúdľa z jogurtového cesta plnená makom a slivkami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Štrúdľa z jogurtového cesta plnená makom a slivkami Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 2
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 45min

Nemusíte sa vzdať svojej obľúbenej sladkej pochúťky, aj keď vás desí zloženie bežne predávaných lístkových ciest či výroba vlastného. Túto štrúdľu si pripravíte jednoducho z jogurtového cesta, ktoré je nenáročné, nelepí sa a je výnimočne chutné. Skvelé kombinácie sú napríklad so slivkami, škoricou a makom alebo kokosom!

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 300 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 70 g masla (zmäknutého)
  • 150 g bieleho jogurtu
  • Náplň:
  • 1/2 hrnčeka maku
  • 1/2 hrnčeka kokosu
  • 30 ks sliviek
  • 1/2 hrnčeka hnedého cukru
  • 1 lyžička škorice
  • 1 vajce
  • hrst mandľových lupienkov
  • 2 lyžice kryštálového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava surovín Začnite tým, že si všetky suroviny nachystáte. Na jednu štrúdľu môžete použiť mletý mak a na druhý kokos. Jogurtové cesto je skutočne jednoduché na prípravu, ale ak preferujete, môžete siahnuť aj po kvalitnom listovom ceste.

2. Krok

Tvorba cesta V miske zmiešajte múku so soľou, pridajte zmäknuté maslo a jogurt. Rukami alebo mixérom vypracujte hladké cesto, ktoré sa nebude lepiť. Rozdeľte cesto na dve časti a každú z nich vyvaľkajte na tenký obdĺžnik.

3. Krok

Plnenie štrúdle Cesto posypte mletým makom alebo kokosom a rozložte naň vykôstkované slivky (asi 15 ks na jednu). Podľa vlastnej chuti môžete pridať aj hnedý cukor a škoricu. Nezabudnite ponechať okraje cesta voľné, aby ste mohli náplň bezpečne zabaliť.

4. Krok

Zabalenie a pečenie Okraje cesta zahnite smerom dovnútra a opatrne zrolujte štrúdľu. Umiestnite ho na plech vyložený papierom na pečenie so spojom smerom dolu. Pomocou vidličky urobte niekoľko vpichov na povrchu, aby mohla unikať para. Potrite rozšľahaným vajíčkom a posypte cukrom a mandľovými lupienkami. Pečte približne 30 minút pri teplote 180 °C.

5. Krok

Podávanie Nezabudnite, že najlepšie je krájať štrúdľu až po jeho vychladnutí, aby sa náplň udržala pohromade. Tento chutný dezert je ideálny na podávanie ako sladká pochúťka či na posedenie s priateľmi. Prajeme vám dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

28 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.