- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Škola varenia
- Fantastická a jednoduchá hubová omáčka
Fantastická a jednoduchá hubová omáčka
reklama:
Hubová omáčka je medzi obľúbenými slovenskými jedlami, ktoré dokážu obohatiť každý jedálniček. Táto verzia je veľmi jednoduchá na prípravu a veľmi chutná. Vyskúšajte tento rýchly a nenáročný recept na omáčku!
Budete potrebovať na 4 porcie:
- 300 g lesných húb
- 2 lyžice masla
- 1 šalotka
- 2 lyžice hladkej múky
- 150 ml smotany na šľahanie
- 600 ml mäsového vývaru
- 1 štipka drvenej rasce
- 1 štipka soli
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 1 vetvička tymiánu
Na podávanie:
- 1 žemľová knedľa
- 600 g pečeného mäsa
A takýto je postup:
- Na panvici rozpustite maslo a osmažte na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Potom pridajte nakrájané huby a korenie a duste niekoľko minút, potom prisypte múku, pridajte vývar a dôkladne premiešajte. Varte asi 20 minút.
- Pridajte smotanu. Prehriate a dochuťte citrónovou šťavou a soľou. Hubovú omáčku podávajte s knedľou alebo môžete pridať plátok akéhokoľvek mäsa.
- Hubová omáčka je skvelou voľbou pre milovníkov hríbov a určite obohatí váš jedálniček. Podávať ju môžete aj s cestovinami alebo zemiakmi, no najlepšie chutia s knedľou
reklama: