Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jednoduché tvarohové knedle so škoricou a jablkami

Jednoduché tvarohové knedle so škoricou a jablkami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jednoduché tvarohové knedle so škoricou a jablkami Foto: www.freepik.com
reklama:

Vyskúšajte tieto jednoduché a skvelé tvarohové knedle, ktoré sú výborné nielen s jahodami ale aj s jesennými jablkami. A dokonca sa tvaroh a vajcia postarajú o dávku bielkovín.

Čo budete potrebovať na 4 porcie?

  • 3 ks jabĺk
  • 500 g mäkkého tvarohu
  • 2 ks vajcia
  • 280 g krupičky
  • 1 štipka soli
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Na podávanie

  • 4 lyžice masla
  • 4 lyžičky cukru múčka
  • 2 lyžičky škorice
  • 1 hrsť vlašských orechov

Môžete ich podávať s kyslou smotanou alebo hustým bielym jogurtom zmiešaným s medom. Určite si takúto skvelú kombináciu obľúbite!
Ako postupovať:

  1. Ošúpané jablká nakrájajte na kocky veľké asi 1,5 cm. Pokvapkajte ich jemne citrónovou šťavou, aby nezhnedli, a nechajte bokom.
  2. Tvaroh vyklopte do misky ( mäkký tvaroh v alobale), štipku soli, vajcia a väčšiu časť detskej krupičky. Cesto poriadne prepracujte vidličkou a potom už pracujte rukou. Postupne prisypte toľko krupice, aby vzniklo trochu lepivé cesto, z ktorého môžete v dlani vytvoriť tvárnu placku.
  3. Z cesta odkrajujte kúsky podobne, ako keď krájate knedle. Jednu stranu cesta otlačte v krupičke, aby sa vám nelepilo na ruky, doprostred položte kocku jablka a vytvarujte knedľu. Môžete ju zľahka vyváľať v krupičke, aby sa vám neprilepila na tácku.
  4. Priveďte do varu mierne osolenú vodu a keď budú knedle všetky hotové vložte ich do vriacej vody a vareškou ich jemne odlepte od dna. Znovu priveďte do varu a stiahnite plameň na mierny. Knedle varte asi 6–8 minút do chvíle, keď vyplávajú na povrch.
  5. Uvarené knedle sceďte a na tanieri prelejte rozpusteným maslom a posypte práškovým cukrom, škoricou a nasekanými vlašskými orechmi. Dobrú chuť!
reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.