Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jednoduché tvarohové knedle so škoricou a jablkami

Jednoduché tvarohové knedle so škoricou a jablkami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jednoduché tvarohové knedle so škoricou a jablkami Foto: www.freepik.com
reklama:

Vyskúšajte tieto jednoduché a skvelé tvarohové knedle, ktoré sú výborné nielen s jahodami ale aj s jesennými jablkami. A dokonca sa tvaroh a vajcia postarajú o dávku bielkovín.

Čo budete potrebovať na 4 porcie?

  • 3 ks jabĺk
  • 500 g mäkkého tvarohu
  • 2 ks vajcia
  • 280 g krupičky
  • 1 štipka soli
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Na podávanie

  • 4 lyžice masla
  • 4 lyžičky cukru múčka
  • 2 lyžičky škorice
  • 1 hrsť vlašských orechov

Môžete ich podávať s kyslou smotanou alebo hustým bielym jogurtom zmiešaným s medom. Určite si takúto skvelú kombináciu obľúbite!
Ako postupovať:

  1. Ošúpané jablká nakrájajte na kocky veľké asi 1,5 cm. Pokvapkajte ich jemne citrónovou šťavou, aby nezhnedli, a nechajte bokom.
  2. Tvaroh vyklopte do misky ( mäkký tvaroh v alobale), štipku soli, vajcia a väčšiu časť detskej krupičky. Cesto poriadne prepracujte vidličkou a potom už pracujte rukou. Postupne prisypte toľko krupice, aby vzniklo trochu lepivé cesto, z ktorého môžete v dlani vytvoriť tvárnu placku.
  3. Z cesta odkrajujte kúsky podobne, ako keď krájate knedle. Jednu stranu cesta otlačte v krupičke, aby sa vám nelepilo na ruky, doprostred položte kocku jablka a vytvarujte knedľu. Môžete ju zľahka vyváľať v krupičke, aby sa vám neprilepila na tácku.
  4. Priveďte do varu mierne osolenú vodu a keď budú knedle všetky hotové vložte ich do vriacej vody a vareškou ich jemne odlepte od dna. Znovu priveďte do varu a stiahnite plameň na mierny. Knedle varte asi 6–8 minút do chvíle, keď vyplávajú na povrch.
  5. Uvarené knedle sceďte a na tanieri prelejte rozpusteným maslom a posypte práškovým cukrom, škoricou a nasekanými vlašskými orechmi. Dobrú chuť!
reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.