Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Božský rakytníkový džem: Majstrovská prísada, ktorá premení džem na delikatesu

rakytníkový džem
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
rakytníkový džem Foto: depositphotos.com
reklama:

Rakytník patrí medzi najzdravšie plody sveta. Chcete vedieť, ako z neho pripraviť výnimočný džem, ktorým oslníte každého? S týmto špeciálnym receptom od skúseného šéfkuchára dosiahnete dokonalosť – a pridáte tajnú ingredienciu pre nezameniteľnú chuť.

Rakytník dozrieva na jeseň a je doslova vitamínovou bombou. Pomáha pri prechladnutí, chrípke či jesennej únave. Ak trpíte suchou pokožkou alebo vypadávaním vlasov, oranžové plody rakytníka vám môžu pomôcť. Okrem toho čistí cievy a pozitívne ovplyvňuje srdce.

Začnite s rakytníkovou šťavou

Ako základ na prípravu džemu budete potrebovať liter rakytníkového džúsu bez semien. Šťavu nalejte do vhodného hrnca a pridajte k nej 500 gramov kryštálového cukru. Tento cukor pomôže džem zahustiť a dodá mu lahodnú sladkosť. Zmes dôkladne premiešajte, aby sa cukor rozpustil.

Pre inšpiráciu, ako si pripraviť perfektný džem, si môžete pozrieť video na YouTube kanáli Kuchyne Lidlu tu:

Pridajte hrušky a tajné korenie

Nastrúhajte približne 600 gramov hrušiek, ktoré dodajú džemu prirodzenú sladkosť a jemnú textúru. K hruškám pridajte dve celé škoricové tyčinky a 16 toboliek kardamómu. Tieto koreniny urobia džem neodolateľným a prinesú mu jedinečnú chuť. Zmes dôkladne premiešajte, aby sa všetky chute spojili.

Prichádzajú na rad jablká

Olúpte 600 gramov jabĺk a nakrájajte ich na malé kocky. Pridajte ich do hrnca s ostatnými ingredienciami. Jablká sa úplne nerozvaria, čo dodá džeme príjemnú štruktúru – pri servírovaní si na pečive všimnete kúsky ovocia. Nezabudnite džem neustále miešať, aby nedošlo k jeho pripaľovaniu, a varte ho, kým nedosiahne správnu hustotu. O vitamíny z rakytníka sa báť nemusíte, zostanú zachované aj počas varenia.

Záver prípravy

Keď džem dostatočne zhustne, odstráňte z hrnca škoricové tyčinky, no kardamóm môžete ponechať, aby sa jeho chuť ešte viac prepojila s ostatnými ingredienciami. Nezabudnite na sterilizáciu skleníc – najjednoduchším spôsobom je krátke ponorenie do vriacej vody.

Plnenie skleníc

Keď je džem hotový, opatrne ho nalejte do sterilizovaných skleníc. Dajte si pozor, aby ste okraje skleníc nepošpinili – ak sa to stane, jednoducho ich utrite. Sklenice potom pevne zavrite a otočte hore dnom. Takto sa zabezpečí, že džem vydrží dlho čerstvý. Rakytníkový džem si môžete vychutnať nielen na pečive, ale jeho chuť sa výborne hodí aj k mäsovým pokrmom.

Vďaka tomuto receptu získate nielen fantastickú chuť, ale aj zdravý a výživný džem, ktorý vám prinesie mnoho prospešných látok počas celého roka.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.