Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šampiňónová plnka

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť: ,
reklama:
Šampiňónová plnka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Šampiňónová plnka Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Plnka je skvelou voľbou ako príloha k pečenému kurčaťu, ale rovnako ju môžeme podávať aj ako samostatný pokrm. Táto kombinácia chutí, ktorá spája šampiňóny a údené mäso, je obohatená o tradičné pečivo namočené v mlieku, voňavé korenie a čerstvú petržlenovú vňať. Po zapečení je pripravená na servírovanie.

reklama:

Suroviny

  • 6 rožkov (môžete použiť aj žemle)
  • 250 g údeného mäsa
  • 400 g čerstvých šampiňónov
  • 4 vajcia
  • 1 cibuľa
  • 200 ml mlieka
  • 40 g masla
  • 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • muškátový orech na ochutenie
  • drvený kmín
  • 2 strúčiky cesnaku
  • tuk a strúhanka na vymazanie formy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rožky nakrájame na malé kocky a vložíme ich do veľkej misy. Následne ich zalejeme mliekom, aby sa dobre navlhčili.

2. Krok

Na panvici roztopíme maslo a pridáme na jemno nakrájanú cibuľu. Opekáme, kým nie je zlatistá. Potom pridáme nakrájané šampiňóny a údené mäso, pridáme aj drvený cesnak. Osolíme, okoreníme a krátko podusíme, aby sa chute spojili.

3. Krok

K rožkovej zmesi pridáme nasekanú petržlenovú vňať, hubovú zmes a žĺtky. Dobre premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do zmesi na záver, aby plnka zostala nadýchaná.

4. Krok

V prípade potreby dochutíme a zmes preložíme do formy, ktorú sme predtým vymazali tukom a posypali strúhankou.

5. Krok

Pečieme v predhriatej rúre na 170 °C, až kým povrch nezíska zlatistú farbu.

reklama:

Tento pokrm je ideálny na rodinné stretnutia a oslavy, a určite si získa obľubu každého, kto ho ochutná.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.