Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chutný slaný chlebíček na rýchlu večeru

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Chutný slaný chlebíček na rýchlu večeru
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Chutný slaný chlebíček na rýchlu večeru Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 25min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:5 hod

Ak potrebujete rýchlo pripraviť niečo lahodné na občerstvenie alebo večeru, tento slaný chlebíček je skvelou voľbou. Obsahuje šunku, olivy a syr, a je ideálny na využitie staršieho pečiva či zvyškov jedla z chladničky. Varíme kreatívne!

reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 100 g šunky (alebo iného mäsa)
  • 100 g nastrúhaného syra (podľa chuti)
  • 1 zelená paprika
  • 50 g čiernych olív
  • 1 cibuľa
  • 150 g pečiva (staršie, suché)
  • 10 lístkov čerstvej bazalky
  • Štipka čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička soli
  • 100 ml mlieka
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 200 g hladkej múky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru: Na začiatku si predhrejte rúru na 180 °C a pripravte formu na chlebíček tým, že ju vyložíte papierom na pečenie.

2. Krok

Vytvorenie cesta: V hlbokej mise vyšľahajte žĺtky s pridanou soľou a korením. Následne pridajte mlieko a olivový olej, dobre premiešajte. Pomaly prisypávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a zamiešajte, aby sa vytvorilo hladké cesto.

3. Krok

Pridanie ďalších surovín: Do pripravenej zmesi zamiešajte na kocky nakrájanú šunku, strúhaný syr, kúsky papriky, nasekanú cibuľu, staršie pečivo a olivy.

4. Krok

Šľahanie bielkov: V ďalšej miske vyšľahajte bielky do tuhej peny. Opatrne ich vmiešajte do cesta, aby ste udržali jeho nadýchanosť.

5. Krok

Pečenie: Zmes prelejte do pripravenej formy a rovnomerne ju rozložte. Pečte v predhriatej rúre 35–40 minút, kým chlebíček nezíska zlatistú farbu. Pre kontrolu upečenia zapichnite špajdľu; ak ostane čistá, je hotovo.

6. Krok

Servírovanie: Nechajte chlebíček chvíľu vychladnúť, potom ho opatrne vyberte z formy a nakrájajte na plátky. Ozdobte čerstvou bazalkou a podávajte.

reklama:

Tento recept je veľmi flexibilný; ak nemáte šunku, môžete použiť zvyšky pečeného kurčaťa, slaniny alebo dokonca pripraviť BOSORKA príchuť do jedálriánsku verziu. Zeleninu si môžete prispôsobiť podľa dostupnosti – skvelá je napríklad cuketa či pečená paprika. Experimentujte s rôznymi druhmi syra, aby ste dosiahli jedinečnú chuť. Takto sa skvele zbavíte zvyškov a pripravíte chutné jedlo!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

16 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.