Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vynikajúci dvojfarebný koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vynikajúci dvojfarebný koláč
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vynikajúci dvojfarebný koláč Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Nedeľné popoludnie strávené u babičky, s vôňou čerstvo upečenej bábovky vo vzduchu, patrí medzi krásne spomienky. Táto maslová, nadýchaná a vláčna trená bábovka sa rozplynie na jazyku a zmizne rýchlejšie, než stihnete povedať „ešte kúsok“. S trochou trpezlivosti a podľa nášho receptu ju zvládnete pripraviť ľahko.

reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • 180 g masla (alebo iného tuku)
  • 260 g cukru krupica
  • 1/2 balíčka vanilkového cukru (môžete pridať aj viac)
  • Kôra z jedného citróna
  • 100 ml vlažného mlieka (podľa potreby)
  • 370 g polohrubej múky
  • 3/4 balíčka prášku do pečiva
  • 1 štipka soli
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 necelá lyžica rumu (alebo mlieka)
  • tuk a hrubá múka na vymazanie formy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava cesta: V mise vyšľaháme žĺtky s tukom, krupicovým cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou do peny. Do polohrubej múky pridáme štipku soli.

2. Krok

Oddelenie bielkov a žĺtkov: Ak neviete, ako správne oddeliť žĺtky od bielkov, dajte pozor, aby sa do bielkov nedostal žiadny žĺtok.

3. Krok

Miešanie cesta: Striedavo pridávame múku a vlažné mlieko. Do jednej tretiny múky zamiešame prášok do pečiva a pridáme ho na záver.

4. Krok

Príprava snehu: Zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Pri šľahaní bielkov odporúčame pridať malú štipku soli, čo pomôže dosiahnuť lepšiu konzistenciu.

5. Krok

Pridanie kakaa: Odoberieme 1/3 cesta a do nej vmiešame kakao a trochu rumu.

6. Krok

Príprava formy: Bábovkovú formu vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou, aby sa cesto nelepilo.

7. Krok

Skladanie cesta do formy: Do pripravenej formy nalejeme polovicu svetlého cesta, potom pridáme tmavé cesto a na záver zvyšok svetlého cesta.

8. Krok

Pečenie: Vložíme do stredne predhriatej rúry. Teplotu zmiernime a bábovku pečieme približne 45 minút.

reklama:

S touto bábovkou si určite pripomeniete krásne chvíle strávené u babičky a potešíte nielen seba, ale aj svojich blízkych. Bon apétit!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.