Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Orieškové praliné

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Praline.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 300 g lieskových orieškov
  • 300 g cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Lieskové orechy opražíme na suchej panvici do zlatista. Potom, kým sú orechy ešte teplé, zabaľte ich do kuchynskej utierky a lieskové orechy spolu pošúchajte aby ste odstránili časť šupiek.

2. Krok

Dajte všetok cukor v rovnomernej vrstve do panvice alebo hrnca s hrubým dnom predhriatej na miernom ohni. Cukor zahrievajte, kým sa nezačne topiť a nechytí svetlo karamelovú farbu. Kým sa cukor topí, nie je potrebné ho miešať, panvicu môžete len mierne potriasť alebo pokrútiť.

3. Krok

Vložte lieskové orechy do horúcej panvice a miešajte, kým karamel rovnomerne nepokryje orechy. Aby to bolo pohodlnejšie, orechy som najprv nasekala nahrubo.

4. Krok

Potom položte skaramelizované lieskové orechy na teflónovú alebo silikónovú podložku. Rýchlo uhladíme do tenšej vrstvy. Nechajte 20-30 minút úplne vytvrdnúť.

5. Krok

Nalámte karamelizované lieskové orechy na malé kúsky a vložte do misky mixéra. Začnite mixovať, postupne zvyšujte rýchlosť. Ak nie je mixér príliš výkonný, určite si robte prestávky, aby sa neprehrial. Na začiatku bude hmota pripomínať vlhký sypký piesok. Potom sa začne uvoľňovať olej a stane sa homogénnou. Mixujte, kým nedosiahnete konzistenciu hladkej tekutej pasty.

6. Krok

Hotovú pastu dajte do čistej nádoby. Praliné je hotové, dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

39 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.