Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rýchly jablkový závin s tvarohom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rýchly jablkový závin s tvarohom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rýchly jablkový závin s tvarohom Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 0min

Máte chuť na rýchly a chutný dezert? Tento jablkový závin je skvelou voľbou! Pripravte si jednoduché cesto z troch surovín a skombinujte ho s lahodným tvarohom a osviežujúcimi jablkami.

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 180 g hladkej múky
  • 80 g gréckeho jogurtu
  • 80 g zmäknutého masla
  • Náplň:
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 120 g trstinového cukru
  • 2 čajové lyžičky škrobu
  • 3 jablká
  • 2 vrecúška škoricového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnite tým, že do misky nasypete hladkú múku, pridáte grécky jogurt a nakrájané zmäknuté maslo. Všetko dôkladne premiešajte, kým sa nevytvorí hladké cesto. Zabaľte ho do potravinovej fólie a nechajte v chlade odpočívať.

2. Krok

Kým sa cesto chladí, jablká nastrúhajte na hrubom strúhadle a zmiešajte ich s jedným vrecúškom škoricového cukru. Tvaroh vložte do misky a pridajte k nemu trstinový cukor a škrob. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa suroviny spojili.

3. Krok

Po uplynutí doby chladenia vyváľajte cesto na pomúčenej doske do obdĺžnikového tvaru. Potrite ho tvarohovou zmesou, pričom okraje nechajte voľné. Potom rovnomerne rozložte nastrúhané jablká a cesto opatrne zrolujte. Pevne pritlačte okraje, aby sa náplň pri pečení neuvoľnila.

4. Krok

Pripravený závin preneste do formy na chlieb vystlanej papierom na pečenie. Môžete ho položiť aj na plech, avšak v forme si udrží lepší tvar. Na vrchu ho niekoľkokrát prepichnite vidličkou a posypte druhým vrecúškom škoricového cukru.

5. Krok

Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 25 až 30 minút, kým nebude zlatohnedý. Po upečení nechajte závin vychladnúť a potom ho nakrájajte na porcie. Vynikajúco chutí aj s hruškami alebo slivkami.

reklama:

Tento recept je ideálny na rýchle dezerty, ktoré potešia celú rodinu. Vyskúšajte ho a užite si lahodnú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

22 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.