Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bravčové rebierka na mede: Hlavný chod, po ktorom budete mať úsmev na tvári

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bravčové rebierka na mede: Hlavný chod, po ktorom budete mať úsmev na tvári
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Bravčové rebierka na mede: Hlavný chod, po ktorom budete mať úsmev na tvári Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 1:20 hod
  • Hotové Za: 0min

Pokiaľ sa nebojíte trochu si zašpiniť prsty, potom je tento recept ideálny pre vás! Šťavnaté bravčové rebierka pečené s medom sú pokrm, ktorý vyžaduje určitú trpezlivosť, ale konečný výsledok rozhodne stojí za námahu. Marinovaná v sójovej omáčke, cesnaku a aromatickom korení, rebierka sa pečú do zlatistej kôrky, ktorú si len ťažko dokážete nechať na tanieri.

reklama:

Suroviny

  • 1 kg bravčových rebier
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 60 ml sójovej omáčky
  • 1 lyžička nastrúhaného zázvoru
  • 2 lyžice medu
  • 1 štipka bieleho korenia
  • 1 balenie grilovacieho korenia
  • Na potretie:
  • 3 lyžice medu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv pripravte marinádu. Cesnak nasekajte na jemno a zmiešajte ho v miske so sójovou omáčkou, zázvorom, medom, korením a grilovacím korením. Rebierka dôkladne naložte do tejto zmesi a nechajte ich marinovať ideálne cez noc.

2. Krok

Predhrejte rúru na 175 °C. Preneste rebierka aj s marinádou do pekáča, mierne podlejte vodou a pečte približne 60 až 90 minút, kým nie je mäso mäkké. Počas pečenia ich niekoľkokrát otočte a prelejte výpekom. Pred dokončením potrite rebierka medom a pečte ich ešte krátko, aby vznikla chutná karamelová kôrka. Tento posledný krok trvá iba pár minút a dodá jedlu lahodnú chuť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

142 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.