- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Jednooké jablkové príšery
Jednooké jablkové príšery
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 3 ks jablká zelené veľké
- 6 lyžíc arašidového masla
- arašidy nesolené
- 12 ks marshmallows biele
- 60 g tmavej čokolády
- 1 citrón
Postup prípravy
1. Krok
Pre príšerky najprv rozrežte citrón na polovicu a vytlačte šťavu. Jablká umyjeme a osušíme. Odstráňte stopky a pomocou vykrajovača jabĺk opatrne a čo najužšie odstráňte jadrovníky. Potom každé jablko rozštvrtíme a rezné plochy potrieme citrónovou šťavou. Vyrežte klin v strede strany so šupkou pre ústa príšery. Husto natrieme ústa arašidovým maslom a do mäkkej zmesi zapichneme kolmo 7 arašidov pre každý rad zubov. Vyberte si veľké arašidy na prednú stranu a menšie na boky.
2. Krok
Teraz naplňte panvicu do tretiny vodou a zohrejte na nízku teplotu. Čokoládu nahrubo nasekajte a vložte do misy, ktorá sa dá vložiť do vodného kúpeľa. Pomaly roztopte čokoládu . Potom na každý marshmallow položte hustú kvapku čokolády ako zreničku a nechajte čokoládu stuhnúť. Nakoniec zapichnite špáradlo zvisle do stredu každého jabĺčka, napichnite marshmallow – zrenička smeruje dopredu – a poukladajte jednooké jablkové príšery na veľký tanier.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
20 videní