Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Mäsové guličky v smotanovej omáčke

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mäsové guličky v smotanovej omáčke
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Mäsové guličky v smotanovej omáčke Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 300 g mletého mäsa (50/50)
  • 1 vajce
  • 3 lyžice strúhanky
  • 1/2 červenej cibule
  • 4 lístky čerstvej bazalky
  • 1 jarná cibuľka
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • muškátový orech
  • 2 lyžice olivového oleja na vyprážanie
  • Omáčka:
  • 50 g masla
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 210 ml šľahačkovej smotany
  • 1 polievková lyžica worcesterskej omáčky
  • 1-2 lyžice dijonskej horčice
  • soľ a mleté čierne korenie na dochutenie
  • petržlenová vňať
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misky vložte mleté mäso a pridajte vajce, strúhanku, jemne nasekané červenú a jarnú cibuľu, rozmačkaný cesnak a korenie. Všetko dôkladne premiešajte.

2. Krok

Navlhčenými rukami vytvorte približne 15-16 guľôčok. Guľôčky opatrne vkladajte po častiach do rozohriatej panvice s olejom a pomaly ich opečte zo všetkých strán. Hotové guľôčky vyberte a odložte na stranu.

3. Krok

Do výpeku v panvici pridajte maslo a na ňom pripravte svetlú zápražku z múky. Pridajte štipku soli, aby sa nevytvorili hrudky, zalejte studeným vývarom, premiešajte a priveďte k varu. Po chvíli varenia pridajte smotanu, worcester a horčicu, pričom za stáleho miešania varte, kým omáčka nezhustne.

4. Krok

Podľa chuti dochuťte soľou a čiernym korením. Vložte opečené mäsové guľôčky späť do omáčky a nechajte ich prehriate.

5. Krok

Podávajte s cestovinami, opečenými zemiakmi alebo ryžou guľatou Mánya. Na tanieri posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1875 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.