- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Mäsové guličky v smotanovej omáčke
Mäsové guličky v smotanovej omáčke
- Kusov: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 300 g mletého mäsa (50/50)
- 1 vajce
- 3 lyžice strúhanky
- 1/2 červenej cibule
- 4 lístky čerstvej bazalky
- 1 jarná cibuľka
- 1 strúčik cesnaku
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- muškátový orech
- 2 lyžice olivového oleja na vyprážanie
- Omáčka:
- 50 g masla
- 1 lyžica hladkej múky
- 250 ml hovädzieho vývaru
- 210 ml šľahačkovej smotany
- 1 polievková lyžica worcesterskej omáčky
- 1-2 lyžice dijonskej horčice
- soľ a mleté čierne korenie na dochutenie
- petržlenová vňať
Postup prípravy
1. Krok
Do misky vložte mleté mäso a pridajte vajce, strúhanku, jemne nasekané červenú a jarnú cibuľu, rozmačkaný cesnak a korenie. Všetko dôkladne premiešajte.
2. Krok
Navlhčenými rukami vytvorte približne 15-16 guľôčok. Guľôčky opatrne vkladajte po častiach do rozohriatej panvice s olejom a pomaly ich opečte zo všetkých strán. Hotové guľôčky vyberte a odložte na stranu.
3. Krok
Do výpeku v panvici pridajte maslo a na ňom pripravte svetlú zápražku z múky. Pridajte štipku soli, aby sa nevytvorili hrudky, zalejte studeným vývarom, premiešajte a priveďte k varu. Po chvíli varenia pridajte smotanu, worcester a horčicu, pričom za stáleho miešania varte, kým omáčka nezhustne.
4. Krok
Podľa chuti dochuťte soľou a čiernym korením. Vložte opečené mäsové guľôčky späť do omáčky a nechajte ich prehriate.
5. Krok
Podávajte s cestovinami, opečenými zemiakmi alebo ryžou guľatou Mánya. Na tanieri posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
38 videní