Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mäsové guličky v smotanovej omáčke

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mäsové guličky v smotanovej omáčke
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Mäsové guličky v smotanovej omáčke Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 300 g mletého mäsa (50/50)
  • 1 vajce
  • 3 lyžice strúhanky
  • 1/2 červenej cibule
  • 4 lístky čerstvej bazalky
  • 1 jarná cibuľka
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • muškátový orech
  • 2 lyžice olivového oleja na vyprážanie
  • Omáčka:
  • 50 g masla
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 210 ml šľahačkovej smotany
  • 1 polievková lyžica worcesterskej omáčky
  • 1-2 lyžice dijonskej horčice
  • soľ a mleté čierne korenie na dochutenie
  • petržlenová vňať
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misky vložte mleté mäso a pridajte vajce, strúhanku, jemne nasekané červenú a jarnú cibuľu, rozmačkaný cesnak a korenie. Všetko dôkladne premiešajte.

2. Krok

Navlhčenými rukami vytvorte približne 15-16 guľôčok. Guľôčky opatrne vkladajte po častiach do rozohriatej panvice s olejom a pomaly ich opečte zo všetkých strán. Hotové guľôčky vyberte a odložte na stranu.

3. Krok

Do výpeku v panvici pridajte maslo a na ňom pripravte svetlú zápražku z múky. Pridajte štipku soli, aby sa nevytvorili hrudky, zalejte studeným vývarom, premiešajte a priveďte k varu. Po chvíli varenia pridajte smotanu, worcester a horčicu, pričom za stáleho miešania varte, kým omáčka nezhustne.

4. Krok

Podľa chuti dochuťte soľou a čiernym korením. Vložte opečené mäsové guľôčky späť do omáčky a nechajte ich prehriate.

5. Krok

Podávajte s cestovinami, opečenými zemiakmi alebo ryžou guľatou Mánya. Na tanieri posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

38 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.