Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Tekvicový perník s polevou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tekvicový perník s polevou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tekvicový perník s polevou Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 0min

Tento recept vznikol zo zvyšnej tekvice a trošku lenivosti. Zvyčajne používame tekvicové pyré, ale ak sa vám do jeho prípravy nechce, môžete použiť aj čerstvú tekvicu. A viete čo? Výsledok je fantastický!

reklama:

Suroviny

  • 200 g tekvice
  • 3 vajcia
  • 180 g trstinového cukru
  • 180 ml oleja
  • 180 ml mlieka
  • 350 g hladkej múky
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 4 lyžičky perníkového korenia
  • 1 štipka soli
  • 80 g pomarančovej marmelády
  • 1 hrsť mandlí
  • Na polevu:
  • 100 g čokolády na varenie
  • 30 g masla
  • 2 lyžice mlieka
  • maslo a múka na vymazanie plechu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Tekvicu najprv dôkladne umyte a osušte. Odstráňte semienka (nezabudnite si ich uchovať, sú skvelé na občerstvenie) a nastrúhajte tekvicu aj so šupkou na jemnom strúhadle. Budete potrebovať asi polovicu menšej tekvice alebo štvrtinu väčšej.

2. Krok

Plech na pečenie vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Rúru predhrejte na 180 °C.

3. Krok

V miske zmiešajte múku s práškom do pečiva a so štipkou soli. V inej väčšej miske šľahajte vajcia s cukrom, kým nezískate svetlú a nadýchanú zmes. Potom pomaly zašľahajte olej, mlieko a perníkové korenie. Nebojte sa pridať viac korenia, tekvica má rada výrazné chute. Následne do zmesi opatrne vmiešajte nastrúhanú tekvicu, aby sa dobre rozptýlila.

4. Krok

Pridajte múčnu zmes a ešte raz všetko dôkladne premiešajte. Cesto vylejte do plechu a pečte asi 20 až 25 minút, kým špajdľa, ktorú zapichnete do stredu, vyjde suchá.

5. Krok

Po upečení nechajte koláč chvíľu vychladnúť. Potom ho natrite bohatou vrstvou pomarančovej marmelády a nechajte úplne vychladnúť.

6. Krok

Medzitým si pripravte polevu: vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu, pridajte maslo a mlieko. Po pridaní mlieka a masla môže čokoláda vyzerať, ako keby sa zrazila, ale pokračujte v pomalom zahrievaní a miešaní, až sa všetko spojí do hladkej a lesklej polevy.

7. Krok

Vychladnutý koláč prelejte čokoládovou polevou, opatrne ju rozotrite plochým nožom a posypte nasekanými mandľami. Nechajte polevu stuhnúť a potom nakrájajte na porcie.

reklama:

Tekvica nie je jedinou jesennou zeleninou, ktorú môžete pridať do sladkých dezertov. Skúste napríklad aj mrkvovú bábovku alebo brownies z červenej repy. Ak máte tekvicu v hojnosti, určite sa pozrite aj na ďalšie recepty z tejto výnimočnej suroviny!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

133 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.