Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Makové žerbó rezy so slivkovým lekvárom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Akove zerbo.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 500 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 1 prášok do pečiva
  • 20 g čerstvé droždie
  • 50 g práškový cukor
  • 1 dcl mlieka
  • 300 g masla
  • 2 žĺtky
  • Plnka :
  • 300 g mletého maku
  • 130 g práškového cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 300 g slivkový lekvár
  • Poleva :
  • 2300 g tmavej čokolády
  • 2 lyžice oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na cesto nasypte múku do misy kuchynského robota a pomocou hnetacieho ramena premiešajte so štipkou soli. Pridajte prášok do pečiva, droždie a práškový cukor a všetko dôkladne premiešajte.

2. Krok

Teraz do múčnej zmesi pridajte mokré ingrediencie, mlieko, maslo a žĺtok. Prísady miesime strojom, kým nezískame stredne tvrdé cesto.

3. Krok

Cesto rozdeľte na tri rovnaké časti, zabaľte do plastovej fólie a vložte do chladničky na 20-30 minút odpočívať.

4. Krok

Medzitým na plnku dôkladne zmiešame mletý mak s preosiatym práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Rúru predhrejeme na 180°C a stredne veľký plech vystelieme papierom na pečenie.

5. Krok

Odpočinuté cesto rozvaľkáme na obdĺžniky hrubé 3-4 mm. Na pripravený plech položíme prvý plát cesta, potrieme polovicou lekváru a posypeme polovicou pocukrovaného maku. Môžete pridať druhý plát cesta, potom druhú polovicu lekváru a zvyšok pocukrovaného maku.

6. Krok

Navrch položíme tretí plát a plech vložíme do rúry . Pečieme do svetlohneda v predhriatej rúre 25-30 minút. Upečené žerbó necháme na plechu vychladnúť.

7. Krok

Čokoládu rozpustíme nad parou a pridáme olej, aby sme získali peknú lesklú čokoládovú polevu. Keď koláč vychladne, potrieme vrch rovnomerne čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Pri podávaní krájame nožom namočeným v horúcej vode na pekné jednotné plátky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

521 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.