Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chyby pri príprave a pečení perníčkov: Teplota surovín je kľúčová!

Chyby pri príprave a pečení perníčkov: Teplota surovín je kľúčová!
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Chyby pri príprave a pečení perníčkov: Teplota surovín je kľúčová! Foto: www.freepik.com
reklama:

Perníčky sú tradičnou pochúťkou, ktorá patrí k Vianociam, no môžeme ich pripravovať aj pri iných príležitostiach. S rôznymi vykrajovátkami si môžete upiecť perníčky na rôzne slávnosti. Aby ste sa vyhli častým chybám počas prípravy cesta a pečenia, prečítajte si nasledujúce rady.

Vianočné perníčky sú obľúbené u detí, ale ak sú tvrdé alebo majú nepríjemný tvar, nebudú vzbudzovať veľký záujem a pravdepodobne skončia nedotknuté. Pozrime sa na najčastejšie chyby, ktorým by ste sa mali vyhnúť.

Časté chyby pri príprave a pečení perníčkov

Aby ste si mohli vychutnať perfektné perníčky, dodržujte nasledujúce odporúčania:

  1. Dobrý recept je základ. Správne zvolené pomery surovín zabezpečia optimálne cesto – ani riedke, ani tuhé. Najprv zmiešajte suché ingrediencie a až potom pridajte tekuté, aby cesto vzniklo hladko.
  2. Teplota surovín je zásadná. Všetky potrebné ingrediencie by mali mať rovnakú izbovú teplotu. Ak nie, môže byť ťažké ich dobre spojiť do jedného celku.
  3. Med môže narobiť problémy, ak ho nedokážete dobre zapracovať. Mierne ho zahrejte a nechajte vychladnúť, aby bol počas spracovania poddajnejší.
  4. Horký med by nemal byť súčasťou cesta, pretože môže spôsobiť zaparenú múku. To vedie k tomu, že cesto nevykysne a perníčky budete musieť vyhodiť.
  5. Neponáhľajte sa na prípravu cesta. Ak máte problémy s jeho spracovaním, môže byť nedostatočne prepracované alebo málo odležané.
  6. Perníčky, ktoré nie sú atraktívne, napríklad popraskané alebo s bublinkami, by ste mali po upečení rýchlo presunúť z plechu na mriežku na vychladnutie. Ak ostanú na plechu, môžu sa vysušiť, čo ovplyvní ich vzhľad.
  7. Bublinky na perníčkoch môžu byť znakom nekvalitných surovín. Nešetrite na kvalite – z nekvalitných ingrediencií nevytvoríte skvelý výsledok.
  8. Problémy s bielkovou polevou sa dajú vyriešiť potretím perníčkov rozšľahaným žĺtkom ihneď po vybratí z rúry.
  9. Perníčky, ktoré sa lepia, sa vyhnete dostatočnými odstupmi medzi jednotlivými tvarmi na plechu, pretože pri pečení sa zväčšujú.
  10. Praskajúce perníčky sú dôsledkom príliš vysokých teplôt pečenia, zatiaľ čo perníčky, ktoré nevybehnú, trpia naopak nedostatočne vysokou teplotou. Vždy sa riaďte osvedčeným receptom.
  11. Ak máte tvrdé perníčky, pravdepodobne ste ich prepiekli. Pečte ich len tak dlho, ako uvádza recept, inak sa stanú tvrdými.

Ak sú perníčky tvrdé (ale nie prepečené), nezúfajte. Uložte ich do papierovej krabice s jablkom – do niekoľkých dní budú mäkké ako obláčik. Ak však preferujete ihneď nadýchané perníčky, upečte si ich rovno na konzumáciu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.