Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Krehké čokoládové košíčky s pařížským krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krehké čokoládové košíčky s pařížským krémom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krehké čokoládové košíčky s pařížským krémom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 25
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Vianoce sa pomaly blížia a je čas začať premýšľať nad tým, akým vianočným pečivom potešíme našich blízkych. Tieto čokoládové košíčky s lahodným pařížským krémom určite očaria nielen milovníkov čokolády.

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 125 g masla
  • 100 g hnedého cukru
  • 1 žĺtok
  • 1 polievková lyžica medu
  • 200 g hladkej múky
  • 30 g kakaa
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 50 g tmavej čokolády
  • Náplň:
  • 200 g šľahačkovej smotany (33 %)
  • 40 g kakaa
  • 30 g kryštálového cukru
  • 100 g tmavej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava krému: Začnite tým, že v hrnci zohrejte smotanu so cukrom a kakaom. Keď sa cukor rozpustí, odstavte zo sporáka a pridajte nasekanú čokoládu. Dobre premiešajte, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Nechajte krém vychladnúť a potom ho dajte do chladničky (najlepšie cez noc), aby stuhol.

2. Krok

Príprava cesta: Múku premiešajte s práškom do pečiva a preosejte. K múke pridajte maslo, hnedý cukor, žĺtok, med, kakao a všetko spracujte do hladkého cesta. Nastrúhajte doň čokoládu a cesto nechajte 4 hodiny odpočívať v chladničke.

3. Krok

Pečenie košíčkov: Po odležaní cesta ho použite na plnenie formičiek na košíčky. Pečte v predhriatej rúre na 170°C približne 8 minút. Po upečení nechajte košíčky úplne vychladnúť.

4. Krok

Príprava krému: Zo ztuhnutého pařížskeho krému vyšľahajte hladký krém a naplňte ním cukrárenský sáčok s trubičkou.

5. Krok

Dokončenie: Krém dekoratívne naneste na vychladnuté košíčky a ozdobte ich lyofilizovanými malinami a pistáciami.

reklama:

Tieto čokoládové košíčky s pařížským krémom sú vynikajúcou voľbou pre každú príležitosť a určite prinesú radosť nielen vám, ale aj vašim blízkym.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

189 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.