Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krtkova torta na plechu

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krtkova torta na plechu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krtkova torta na plechu Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Vynikajúci koláč na slávnostné udalosti alebo len tak ku kávičke. U nás ho milujeme všetci a veru robí sa aj cez víkend len tak..

reklama:

Suroviny

  • 320 g hladkej múky
  • 150 g kryštálového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 polievkové lyžice kakaa
  • 200 ml oleja
  • 200 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • Krém:
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 400 g kyslej smotany
  • 1 smotana na šľahanie
  • 1 horká čokoláda
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 až 5 banánov
  • Puding:
  • 300 ml mlieka
  • 1,5 balíčka vanilkového pudingu
  • 3 polievkové lyžice cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv oddelíme žĺtky od bielkov a vyšľaháme ich s cukrom do peny. Potom pridáme mlieko a olej. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Sypkú zmes postupne zapracujeme do tekutej zmesi. Na záver vyšľaháme bielky so štipkou soli do pevného snehu a jemne ich vmiešame do cesta. Cesto vylejeme do vopred vymasteného a vysypaného plechu s vyššími okrajmi. Pečieme pri teplote 160°C približne 20 minút. Korpus je upečený, keď je špajľa suchá, potom ho vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

2. Krok

Kým sa korpus chladí, pripravíme krém. Najskôr uvaríme puding podľa návodu a necháme ho vychladnúť. Tvaroh vyšľaháme s kyslou smotanou a cukrom. Vychladnutý puding pomaly zapracujeme do tvarohovej zmesi. Nakoniec pridáme šľahačku, ktorú sme vyšľahali do tuha, a jemne nastrúhanú horkú čokoládu.

3. Krok

Vychladnutý korpus opatrne vydlabeme. Nožom vyznačíme okraje a vytvoríme akúsi mriežku, ktorá pripomína šachovnicu. Potom opatrne lyžicou vydlabávame stred, aby sme nepoškodili dno torty. Vydlabané časti korpusu odložíme na neskoršie posypanie.

4. Krok

Banány prerežeme na polovicu a poukladáme ich na dno vydlabaného korpusu. Na banány nanesieme pripravený krém a na záver tortu posypeme vydlabaným korpusom.

5. Krok

Tortu necháme v chladničke minimálne cez noc, aby sa všetky chute spojili a torta pevne stuhla.

reklama:

Tento recept na tortu je vynikajúci na oslavy alebo špeciálne príležitosti.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

24 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.