- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Espresso škoricové mesiačiky
Espresso škoricové mesiačiky
- Kusov: 60
- Porcií: 60
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 35min
Suroviny
- 290g hladkej múky
- 20 g kukuričného škrobu
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 500 g práškového cukru
- štipka soli
- 200 g masla
- 2 vajcia
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 4 lyžičky instantnej kávy
- 4 lyžičky mletej škorice
Postup prípravy
1. Krok
Zmiešajte múku, kukuričný škrob, prášok do pečiva, 200 g cukru a 1 štipku soli. Maslo nakrájame na kocky a pridáme vajce a vanilkový extrakt. Najprv všetko vymiesime hákom ručného mixéra a potom rukami, aby sme vytvorili hladké cesto. Cesto rozpolíme. Pre cesto na espresso vložte jednu polovicu späť do misy. Espresso prášok zmiešajte s trochou vody a pridajte do cesta. Podľa potreby pridáme trochu múky.. Všetko najskôr premiesime hákom na cesto a potom rukami. Cesto vytvarujte na 20 cm dlhé valčeky. Valčeky cesta nakrájame na 1 cm hrubé plátky a tvarujeme mesiačiky. Uložíme mierne od seba na plech vystlaný papierom na pečenie. Chlaďte 15 minút. Rúru predhrejeme na 180°C(teplovzdušná na 160 stupňov). Mesiačiky pečieme v horúcej rúre na strednej priečke 14-16 minút. V mise zmiešame 300 g cukru a škoricu. Ihneď vložíme mesiačiky z rúry hore dnom do škoricového cukru . Mierne pritlačte, vyberte a nechajte úplne vychladnúť. Tip Zvyšný škoricový cukor si odložte a použite ho napríklad na palacinky alebo ryžový nákyp.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
13 videní