Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Strúhaný kakaový koláč s tvarohom

reklama:
Strúhaný kakaový koláč s tvarohom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Strúhaný kakaový koláč s tvarohom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Strúhaný koláč s vôňou citrónovej kôry a chutným kakaovým cestom, ktoré sa pri pečení stane krásne chrumkavým, je skvelým rýchlym dezertom. Nastrúhané cesto vyzerá veľmi efektne a koláč zmizne z taniera doslova okamžite.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 300 g hladkej múky
  • 1 celé vajce
  • 1 žĺtok
  • 150 g masla
  • 2 lyžice kakaa
  • 80 g kryštálového cukru
  • 1 čajová lyžička citrónovej kôry
  • Na náplň:
  • 500 g mäkkého tvarohu
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 1 lyžica škrobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Múku nasypte do misky a zmiešajte ju s kakaom, cukrom a citrónovou kôrou. Potom pridajte nakrájané zmäknuté maslo, celé vajce a žĺtok. Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte, aby vzniklo hladké cesto. Rozdeľte ho na dve rovnaké polovice, zabaľte do potravinovej fólie a nechajte v mrazáku asi 20 minút.

2. Krok

Kým sa cesto chladí, pripravte náplň. V miske vyšľahajte tvaroh s práškovým cukrom, vajíčkom a škrobom do hladkej zmesi.

3. Krok

Vyložte formu na pečenie papierom na pečenie. Polovicu cesta nastrúhajte na hrubom strúhadle a rovnomerne ho rozložte na dno formy.

4. Krok

Na cesto pridajte pripravenú tvarohovú náplň, pekne ju uhlaďte a na vrch nastrúhajte zvyšok cesta.

5. Krok

Koláč vložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte približne 20 minút. Potom znížte teplotu na 170 °C a pečte ešte ďalších 20 minút, až bude cesto pekne upečené a chrumkavé. Po dokončení nechajte koláč aspoň 2 hodiny vychladnúť, predtým než ho nakrájate a podávate.

reklama:

Tento jednoduchý, ale chutný koláč sa stane obľúbeným dezertom, ktorý si každý zamiluje!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

19 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.