Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kysnuté buchty so slivkami a makom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kysnuté buchty so slivkami a makom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kysnuté buchty so slivkami a makom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 24
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 0min

Kysnuté buchty sú jednou z tých pochúťok, ktoré nám pripomínajú detstvo a chvíle strávené u babičky. Ak si chcete dopriať tento sladký zážitok aj doma, pripravte si tieto jemné buchty plnené slivkami a makovou náplňou. Tento recept vám ponúka výborný výsledok, ktorý nikdy nesklame, a navyše vás zaručene zahreje pri srdci.

reklama:

Suroviny

  • 500 g hladkej múky
  • 25 g čerstvého droždia
  • 80 g bieleho cukru
  • 250 ml mlieka
  • 80 g masla
  • 1/2 balenia vanilkového cukru
  • 2 žĺtky
  • štipka soli
  • 12 sliviek
  • 1/2 balenia škoricového cukru
  • trochu masla na vymazanie formy
  • práškový cukor na posypanie
  • Ingrediencie na makovú náplň:
  • 200 ml mlieka
  • 50 g bieleho cukru
  • 1/2 balenia vanilkového cukru
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1 lyžica rumu
  • 150 g mletého maku
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnite tým, že necháte maslo, vajíčka a droždie trochu zohriať na izbovú teplotu. Potom sa pustite do prípravy kvásku. Do väčšej misy preosejte múku a urobte v nej jamku, do ktorej rozdrobíte droždie. Pridajte lyžicu cukru a trochu vlažného mlieka. Zakryte čistou utierkou a nechajte kvások vzísť, čo potrvá asi 10 až 15 minút.

2. Krok

Kým kvások pracuje, pripravte makovú náplň. V hrnci zohrievajte mlieko spolu s cukrom a vanilkovým cukrom. Po chvíli pridajte škoricu, rum a nakoniec mak. Nezabudnite náplň dobre premiešať a nechať vychladnúť.

3. Krok

Keď kvások začne pracovať, pridajte do misy rozpustené maslo, zvyšok mlieka, cukor, vanilkový cukor, žĺtky a štipku soli. Všetky suroviny dôkladne premiešajte a začnite cesto hnietiť. Cesto nechajte niekoľko minút hnietiť, aby bolo hladké. Potom ho jemne posypte múkou, zakryte a nechajte kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem (asi 1 hodinu).

4. Krok

Medzitým opláchnite slivky, odstráňte kôstky a nakrájajte ich na menšie kúsky. Posypte ich škoricovým cukrom a nechajte chvíľu odstáť.

5. Krok

Po vykysnutí cesta ho vyvaľkajte na pomúčenom povrchu na hrúbku približne 1 až 1,5 cm. Cesto nakrájajte na 24 rovnakých štvorcov (približne 7 cm na strane). Do stredu každého štvorca dajte kúsok slivky a lyžičku makovej náplne. Okraje cesta spojte, vytvarujte buchty a uložené ich so zlepenou stranou na spodok do vopred vymazaného pekáča.

6. Krok

Buchty potrite rozpusteným maslom z každej strany a uložte ich do formy tesne vedľa seba. Pečte ich v predhriatej rúre na 180 °C približne 35 minút, kým nebudú zlatisté. Po upečení ich nechajte trochu vychladnúť a nakoniec ich posypte práškovým cukrom.

reklama:

Takto pripravené buchty sú ideálnym dezertom k čaju, káve alebo len tak na zahryznutie, keď máte chuť na niečo sladké a voňavé. Potešíte nimi určite aj svoju rodinu alebo priateľov!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.