Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dokonalé čokoládové pralinky s malinovým prachom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Dokonalé čokoládové pralinky s malinovým prachom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Dokonalé čokoládové pralinky s malinovým prachom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 40
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 5min
  • Hotové Za: 0min

Tento rýchly a jednoduchý recept na nepečené čokoládové pralinky je ideálny aj na poslednú chvíľu. Skvele sa hodí nielen na Vianoce, ale aj na rôzne iné príležitosti. Kombinácia horkej čokolády a malinového prachu v podobe jemného ružového prášku vás určite nadchne.

reklama:

Suroviny

  • 400 g horkej čokolády
  • 200 ml smotany na šľahanie (40 % tuku)
  • 40 g mandľovej múky
  • štipka soli
  • 2 hrsti lyofilizovaných (mrazom sušených) malín
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava čokoládovej zmesi: Čokoládu nakrájajte na menšie kúsky, aby sa ľahšie rozpustila. Smotanu zahrejte, ale nenechávajte ju vrieť. Keď je horúca, odstavte ju zo sporáka a pridajte nakrájanú čokoládu. Nechajte chvíľu stáť a po niekoľkých minútach ju dobre premiešajte, aby vznikla hladká a lesklá ganache (ganáž).

2. Krok

Príprava zmesi: Do čokoládovej zmesi pridajte mandľovú múku a štipku soli. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili, a vložte zmes na približne hodinu do mrazničky.

3. Krok

Príprava malinového prachu: Medzitým si pripravte malinový prach na obalenie pralinek. Lyofilizované maliny zomeľte na jemný prach pomocou mixéra alebo rozdrvením v mažiari.

4. Krok

Tvorba pralinek: Po uplynutí času vyberte čokoládovú zmes z mrazničky. Lyžicou odoberte malé porcie zmesi, vytvarujte z nich guľky a ihneď ich obaľujte v malinovom prachu.

reklama:

Tieto pralinky očaria každého milovníka čokolády a ovocných príchutí.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

12 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.