- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Mokka škoricové hviezdičky
Mokka škoricové hviezdičky
- Kusov: 40
- Porcií: 40
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 125 g marcipánovej zmesi
- 3 lyžičky instantnej kávy
- 3 bielká
- soľ
- 300 g práškového cukru
- 250 g jemne mletých mandlí
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- Na posypanie 1 lyžička instantnej kávy
Postup prípravy
1. Krok
Marcipán nahrubo nastrúhame. Espresso prášok rozpustite v 1 polievkovej lyžici horúcej vody. Bielok šľaháme so štipkou soli a práškovým cukrom 4-5 minút, aby vznikol veľmi tuhý sneh. Prikryjeme a necháme vychladnúť 125 g vyšľahaných bielkov na polevu. Do zvyšných bielkov pridajte marcipán, mandle, rozpustené espresso a škoricu. Dobre pracujte pomocou háku kuchynského robota alebo ručného mixéra, kým nevznikne hladká zmes. Zabaľte do fólie a chlaďte 2 hodiny.
2. Krok
Odoberte 1 polievkovú lyžicu odloženej polevy. Zmiešajte 1 čajovú lyžičku prášku espresso a 1/2 čajovej lyžičky vody a premiešajte. Nalejte do jednorazového vrecka alebo malého vrecka na mrazničku.
3. Krok
Vyberte 1/3 škoricovej hviezdicovej zmesi z chladničky. Vyvaľkáme medzi 2 vrstvami papiera na pečenie na hrúbku cca 1 cm. Potrieme cca 1/4 zvyšnej bielkovej polevy. Najlepšie je vykrajovať ich tesne k sebe pomocou vykrajovačky škoricových hviezd (veľkosť 5 cm) namočenej vo vode. Na plechy vystlané papierom na pečenie ukladáme škoricové hviezdičky. Na vrch naneste prúžky hnedej polevy a pomocou drevenej tyčinky namočenej vo vode nakreslite hnedú do bielej polevy .
4. Krok
Zvyšnú škoricovú hviezdicovú zmes premiešajte s druhou tretinou škoricovej hviezdicovej zmesi z chladničky. Spracujte ako je opísané vyššie. Zvyšné cesto spracujeme rovnakým spôsobom. Veľmi mäkké zvyšky prehnetieme s 3-4 lyžicami mletých mandlí a spracujeme. Plechy pečieme jeden po druhom v predhriatej rúre na 170°C na najnižšej mriežke 12 minút. Necháme vychladnúť na plechu.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
17 videní