Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mokka škoricové hviezdičky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mokkahvizdicky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 125 g marcipánovej zmesi
  • 3 lyžičky instantnej kávy
  • 3 bielká
  • soľ
  • 300 g práškového cukru
  • 250 g jemne mletých mandlí
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • Na posypanie 1 lyžička instantnej kávy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Marcipán nahrubo nastrúhame. Espresso prášok rozpustite v 1 polievkovej lyžici horúcej vody. Bielok šľaháme so štipkou soli a práškovým cukrom 4-5 minút, aby vznikol veľmi tuhý sneh. Prikryjeme a necháme vychladnúť 125 g vyšľahaných bielkov na polevu. Do zvyšných bielkov pridajte marcipán, mandle, rozpustené espresso a škoricu. Dobre pracujte pomocou háku kuchynského robota alebo ručného mixéra, kým nevznikne hladká zmes. Zabaľte do fólie a chlaďte 2 hodiny.

2. Krok

Odoberte 1 polievkovú lyžicu odloženej polevy. Zmiešajte 1 čajovú lyžičku prášku espresso a 1/2 čajovej lyžičky vody a premiešajte. Nalejte do jednorazového vrecka alebo malého vrecka na mrazničku.

3. Krok

Vyberte 1/3 škoricovej hviezdicovej zmesi z chladničky. Vyvaľkáme medzi 2 vrstvami papiera na pečenie na hrúbku cca 1 cm. Potrieme cca 1/4 zvyšnej bielkovej polevy. Najlepšie je vykrajovať ich tesne k sebe pomocou vykrajovačky škoricových hviezd (veľkosť 5 cm) namočenej vo vode. Na plechy vystlané papierom na pečenie ukladáme škoricové hviezdičky. Na vrch naneste prúžky hnedej polevy a pomocou drevenej tyčinky namočenej vo vode nakreslite hnedú do bielej polevy .

4. Krok

Zvyšnú škoricovú hviezdicovú zmes premiešajte s druhou tretinou škoricovej hviezdicovej zmesi z chladničky. Spracujte ako je opísané vyššie. Zvyšné cesto spracujeme rovnakým spôsobom. Veľmi mäkké zvyšky prehnetieme s 3-4 lyžicami mletých mandlí a spracujeme. Plechy pečieme jeden po druhom v predhriatej rúre na 170°C na najnižšej mriežke 12 minút. Necháme vychladnúť na plechu.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

17 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.