Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Horúca čokoláda a červené víno? Vyskúšajte!

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Horúca čokoláda a červené víno? Vyskúšajte!
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Horúca čokoláda a červené víno? Vyskúšajte! Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 5min
  • Varenie: 5min
  • Hotové Za: 0min

V zimných mesiacoch sa často rozhodujeme medzi teplou horúcou čokoládou alebo pohárom koreneného vareného vína. Pokiaľ sa vám tento výber nedarí vyriešiť, máme pre vás skvelý recept, ktorý spája obe dobroty do jednej jedinečnej a lahodnej kombinácie.

reklama:

Suroviny

  • 70 g čokolády (60 %)
  • 1 lyžica kakaa
  • 1,5 lyžice trstinového cukru
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 1/4 lyžičky mletého kardamómu
  • 2 hrnčeky plnotučného mlieka
  • 1 hrnček červeného vína
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Čokoládu nalámte na menšie kúsky a vložte ju do malého hrnca. Pridajte kakao, cukor a korenie. Zalejte mliekom a pomaly začnite ohrievať, až zmes dosiahne bod varu.

2. Krok

Akonáhle mlieko začne bublať, začnite zmes dôkladne miešať metlou, kým sa čokoláda a všetky ostatné ingrediencie úplne nespoja a nevyužijete ich na vytvorenie hutnej a hladkej horúcej čokolády. Pokiaľ máte radi sladšiu chuť, môžete pridať ešte trochu cukru, a pre výraznejšiu arómu ju možno dochutiť aj štipkou vanilky.

3. Krok

Akonáhle je horúca čokoláda hotová, zložte hrniec z platne a prilejte ohriate červené víno. Je dôležité, aby víno nebolo privedené do varu, inak by došlo k odpareniu alkoholu. Odporúčame sladšie alebo polosuché víno s ovocitejšími tónmi, napríklad Merlot alebo Zweigeltrebe.

reklama:

Táto kombinácia čokolády a vína je perfektná pre zimné večery, kedy si chcete dopriať niečo nielen chutné, ale aj zahrievacie.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

18 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.