Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Makový koláč s ovsenými vločkami a jablkami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Makový koláč s ovsenými vločkami a jablkami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Makový koláč s ovsenými vločkami a jablkami Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 0min

Tento koláč je ideálny pre tých, ktorí dbajú na zdravý životný štýl, ale určite si ho zamiluje aj každý, kto si rád dopraje niečo chutné a výživné. Vďaka pridanému jablku v ceste je koláč veľmi vláčny. A čokoládová poleva z kvalitnej čokolády a smotany je krásnym zavŕšením tohto sladkého pokrmu.

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 6 vajec
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 300 g jemných ovsených vločiek alebo ovsená múka
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 lyžice celého maku
  • 1 stredne veľké jablko
  • 150 ml kokosového oleja
  • Poleva:
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 150 g kvalitnej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V širšej miske rozbijeme 6 vajec, pridáme práškový cukor a všetko dobre prešľaháme, kým nevznikne hladká zmes. Potom pridáme ovsené vločky, ktoré rozmixujeme ponorným mixérom, až kým nebudeme mať hustejšie a hladké cesto.

2. Krok

Do cesta následne pridáme roztopený kokosový olej, nastrúhané jablko, prášok do pečiva a mak. Ak by sa cesto zdalo príliš riedke, môžeme pridať trošku hladkej múky alebo viac ovsených vločiek, aby sme ho zahustili.

3. Krok

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 150-160 °C približne 30 minút, alebo až kým nezíska zlatistú farbu.

4. Krok

Kým sa koláč pečie, pripravíme si čokoládovú polevu. Smotanu na šľahanie zohrejeme a do teplej smotany roztopíme čokoládu. Miešame, kým nezískame hladkú, hustú čokoládovú ganache.

5. Krok

Po upečení necháme koláč vychladnúť a na vychladnutý korpus nanesieme pripravenú čokoládovú polevu. Koláč môžeme ešte ozdobiť podľa vlastného vkusu.

reklama:

Tento koláč s jablkami a makom je skvelý nielen na deň plný pohody, ale aj ako zdravšia alternatíva sladkého dezertu na oslavy či sviatky.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

144 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.