Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Makový koláč s ovsenými vločkami a jablkami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Makový koláč s ovsenými vločkami a jablkami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Makový koláč s ovsenými vločkami a jablkami Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 0min

Tento koláč je ideálny pre tých, ktorí dbajú na zdravý životný štýl, ale určite si ho zamiluje aj každý, kto si rád dopraje niečo chutné a výživné. Vďaka pridanému jablku v ceste je koláč veľmi vláčny. A čokoládová poleva z kvalitnej čokolády a smotany je krásnym zavŕšením tohto sladkého pokrmu.

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 6 vajec
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 300 g jemných ovsených vločiek alebo ovsená múka
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 lyžice celého maku
  • 1 stredne veľké jablko
  • 150 ml kokosového oleja
  • Poleva:
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 150 g kvalitnej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V širšej miske rozbijeme 6 vajec, pridáme práškový cukor a všetko dobre prešľaháme, kým nevznikne hladká zmes. Potom pridáme ovsené vločky, ktoré rozmixujeme ponorným mixérom, až kým nebudeme mať hustejšie a hladké cesto.

2. Krok

Do cesta následne pridáme roztopený kokosový olej, nastrúhané jablko, prášok do pečiva a mak. Ak by sa cesto zdalo príliš riedke, môžeme pridať trošku hladkej múky alebo viac ovsených vločiek, aby sme ho zahustili.

3. Krok

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 150-160 °C približne 30 minút, alebo až kým nezíska zlatistú farbu.

4. Krok

Kým sa koláč pečie, pripravíme si čokoládovú polevu. Smotanu na šľahanie zohrejeme a do teplej smotany roztopíme čokoládu. Miešame, kým nezískame hladkú, hustú čokoládovú ganache.

5. Krok

Po upečení necháme koláč vychladnúť a na vychladnutý korpus nanesieme pripravenú čokoládovú polevu. Koláč môžeme ešte ozdobiť podľa vlastného vkusu.

reklama:

Tento koláč s jablkami a makom je skvelý nielen na deň plný pohody, ale aj ako zdravšia alternatíva sladkého dezertu na oslavy či sviatky.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.