Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáca nátierka z čokolády

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Domáca nátierka z čokolády
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáca nátierka z čokolády Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 2
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 0min

Lahodná chuť bez pridania nezdravých tukov a nadmerného množstva cukru. Nátierku si totiž ľahko pripravíte doma, a to rýchlo a jednoducho!

reklama:

Suroviny

  • 1 štipka soli
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 lyžice kakaa
  • 200 g mliečnej čokolády
  • 1 plechovka kondenzovaného mlieka
  • 100 g lieskových orechov
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na začiatok rozpustite čokoládu spolu s kondenzovaným mliekom. Dajte ich na chvíľu vychladnúť, aby sa zmes zjednotila.

2. Krok

Ak máte orechy nelúpané, opražte ich na plechu v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Počas asi desiatich minút by mali začať praskať ich škrupiny. Ak už máte orechy olúpané, stačí ich len opražiť na panvici, čo pomôže zlepšiť chuť nátierky.

3. Krok

Po opražení dajte orechy do čistej utierky a jemne ich stlačte, aby ste ich olúpali. V prípade, že niektoré šupky ostanú, nevadí – nátierka bude stále vynikajúca.

4. Krok

Orechy dajte do mixéra a rozmixujte na jemnú pastu. Tento krok je kľúčový pre hladkú textúru nátierky.

5. Krok

K orechovej hmote pridajte kakao, vanilkový extrakt, štipku soli a rozpustenú čokoládu. Všetko poriadne premiešajte, až kým nebude zmes dokonale hladká.

6. Krok

Ak je nátierka príliš hustá, môžete ju jemne zriediť trochou horúcej vody alebo smotany, aby sa lepšie rozotierala.

7. Krok

Hotovú zmes rozdeľte do pohárov a uschovajte na bezpečné miesto, kde bude v bezpečí pred hladnými prstami.

reklama:

Tento recept vám umožní pripraviť si domácu verziu obľúbenej lieskovo-orieškovej pomazánky, ktorá je nielen zdravšia, ale aj oveľa chutnejšia než komerčne dostupné produkty. Vychutnajte si jej príjemnú sladkú chuť bez zbytočných pridaných ingrediencií!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.