Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vlastný vaječný likér: Krémový a voňavý darček z vašich rúk

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Vlastný vaječný likér: Krémový a voňavý darček z vašich rúk
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vlastný vaječný likér: Krémový a voňavý darček z vašich rúk Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Príprava domáceho vaječného likéru je oveľa jednoduchšia, než si možno myslíte, a výsledok je v porovnaní s kupovanými výrobkami neporovnateľne lepší. Tento likér je jemný, smotanový a jeho vôňa vanilky a rumu vás okamžite zavedie do vianočnej atmosféry. Navyše, pripravíte z neho skvelý darček, ktorý poteší každého milovníka kvalitných nápojov. Z nasledujúceho množstva surovín pripravíte približne 1 liter likéru.

reklama:

Suroviny

  • 100 ml nesladeného kondenzovaného mlieka
  • 400 ml smotany (s obsahom tuku 31 %)
  • 200 g bieleho kryštálového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu (alebo jeden vanilkový lusk)
  • 5 žĺtkov
  • 200-300 ml kvalitného rumu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V menšom hrnci spojte kondenzované mlieko, smotanu a cukor. Ak používate vanilkový lusk, rozkrojte ho na polovicu, vyberte semienka a oboje aj s luskami pridajte do zmesi. Ak sa rozhodnete pre vanilkový extrakt, jednoducho ho nasypte priamo do zmesi.

2. Krok

Smotanu s mliekom a cukrom pomaly zohrievajte, aby sa cukor úplne rozpustil a zmes začala hustnúť. Keď získa požadovanú konzistenciu, odstavte ju z plameňa.

3. Krok

Na prípravu žĺtkovej zmesi si pripravte vodný kúpeľ. Do kovovej misky dajte žĺtky a položte ju nad hrniec s horúcou vodou, pričom sa misa nesmie dotýkať vody. Keď voda začne vrieť, vypnite sporák a začnite žĺtky pomaly šľahať metličkou, až kým nebudú dostatočne zahriate. Otestujte ich dotykom – ak sú teplé na prst, môžete pokračovať.

4. Krok

Postupne pridávajte mliečnu zmes k žĺtkom, pričom stále miešajte. Následne celú zmes preceďte cez jemné sitko, aby ste odstránili všetky nežiaduce kúsky.

5. Krok

Keď máte hotovú zmes, prilejte do nej rum podľa vašich preferencií. Likér dobre premiešajte, aby sa všetky chute spojili.

6. Krok

Na záver likér prelejte do čistej fľaše alebo uzatvárateľnej nádoby. Nechajte ho chvíľu odležať, aby sa chute pekne prepojili.

reklama:

Tento domáci vaječný likér sa stane skutočným hitom na každej vianočnej oslave, alebo si ho môžete odložiť ako perfektný darček pre svojich blízkych.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

17 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.