- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Tieto perníčky chutia skvele a sú hneď mäkké
Tieto perníčky chutia skvele a sú hneď mäkké
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 0min
Tento recept na perníčky vás určite poteší – sú krásne mäkké hneď po upečení. A aj keď sa vám zdá, že ich je potrebné nechať pár dní rozležať, vyskúšali sme, že pár týždňov v uzavretej krabici im ešte viac pomôže.
Suroviny
- 60 g medu
- 110 g tuku (môžete zvoliť maslo alebo rastlinný tuk)
- 1 vajce
- 250 g hladkej múky
- 1,5 polievkovej lyžice perníkového korenia
- 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
- 90 g práškového cukru
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- 1 bielok
Postup prípravy
1. Krok
Tuk (či už maslo, alebo rastlinný) roztopte s medom a nechajte ho vychladnúť na izbovú teplotu.
2. Krok
Pridajte vajce, následne pridajte múku, perníkové korenie, sódu, cukor a citrónovú šťavu. Všetko dôkladne premiešajte, až vznikne kompaktné cesto.
3. Krok
Ak sa cesto začne lepiť, dajte ho na chvíľu do chladničky, inak môžete hneď pokračovať v ďalšom kroku. Na pomúčenom stole ho vyvaľkajte na hrúbku asi 0,5 cm, vykrajujte rôzne tvary a uložte na plech.
4. Krok
Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 10 minút, kým perníčky nebudú mať zlatistú farbu.
5. Krok
Po upečení ich môžete hneď natierať rozšľahaným bielkom alebo celým vajíčkom, prípadne ozdobiť polevou.
Tip: Ak chcete perníčky ozdobiť, pozrite si náš recept na jednoduchú bielkovú polevu, ktorá na perníčkoch vyzerá skvelo.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
12 videní