Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vianočná perníková roláda

reklama:
Vianočná perníková roláda
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vianočná perníková roláda Foto: www.shutterstock.com
  • Kusov: 2
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Perníčky sú neodmysliteľnou súčasťou vianočných sviatkov. Tento rok si ich môžete pripraviť trochu inak – ako vynikajúcu perníkovú roládu, ktorá je naplnená lahodnými poviedkami a chrumkavými orechmi. Kombinácia týchto ingrediencií je skutočne dokonalá pre vianočnú pohodu a bude ideálnym občerstvením počas sviatočných návštev.

reklama:

Suroviny

  • 400 g hladkej múky
  • 100 g zmäknutého masla
  • 2 vajcia
  • 140 g práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • 2 čajové lyžičky perníkového korenia
  • Ďalej budete potrebovať:
  • slivkový lekvár
  • Strúhaný perník
  • Drvené vlašské orechy
  • Brusnice (alebo hrozienka)
  • Rum (na naloženie brusníc)
  • Vajíčko na potretie rolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava brusníc alebo hrozienok: Brusnice alebo hrozienka si namočíme do rumu a necháme ich odležať minimálne 2 hodiny, aby sa nasýtili chuťou.

2. Krok

Príprava cesta: Z uvedených ingrediencií na cesto vymiešame hladkú a pružnú hmotu, ktorú nenechávame oddychovať.

3. Krok

Rozvaľkanie cesta: Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a z každej vyváľame tenký obdĺžnik. Najlepšie sa to robí medzi dvoma papiermi na pečenie, aby sa cesto nelepilo.

4. Krok

Plnenie rolády: Cesto potrieme slivkovým lekvárom alebo marmeládovou vrstvou, posypeme drvenými orechmi a strúhaným perníkom. Na vrch rozmiestnime brusnice alebo hrozienka, ktoré sme namočili v rumu (ľahko ich vymačkáme, aby sa neprehýbali).

5. Krok

Zrolovanie a pečenie: Cesto zvinieme do rolády a na viacerých miestach prepichneme vidličkou, aby počas pečenia unikala para. Roládu potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 30 minút. Pre kontrolu upečenia použijeme špajdľu – keď vyjde čistá, roláda je hotová.

reklama:

Tento recept je skvelý spôsob, ako pridať trochu originality do vašich vianočných sviatkov a potešiť rodinu a priateľov niečím skutočne výnimočným.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

15 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.