- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Základný recept na pusinky
Základný recept na pusinky
- Kusov: 30
- Porcií: 30
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 2:0 hod
- Hotové Za: 2:20 hod
Suroviny
- 4 bielká
- štipka soli
- 200 g práškového cukru
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
Bielky dáme do misky, osolíme a pomocou mixéra (alebo kuchynského robota s šľahačom) vyšľaháme na veľmi tuhý sneh. Postupne pridávame práškový cukor a pár kvapiek citrónovej šťavy. Pokračujte v miešaní (na najvyššom stupni), kým sa cukor nerozpustí a nestane sa pevnou, lesklou hmotou.
2. Krok
Teraz môžeme pusinky ďalej spracovávať podľa želania. Zmes sa dá napríklad naplniť do vrecúška a na plech vystlaný papierom na pečenie striekať rôzne figúrky. Potom ho necháme sušiť v rúre pri teplote 75°-90°C asi 3 hodiny - kým nezíska mierne žltkastú farbu.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
10 videní