- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Lahodná citrónová snehová roláda
Lahodná citrónová snehová roláda
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Úžasná snehová roláda citrónovej chuti, ktorá určite očarí každého.
Suroviny
- 5 bielkov
- 200 g kryštálového cukru
- 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
- štipka soli
- olej na vymazanie plechu a papiera na pečenie
- trocha práškového cukru na poprášenie papiera
- 300 ml smotany na šľahanie (33%)
- 1 polievková lyžica práškového cukru (alebo podľa chuti)
- 5 polievkových lyžíc citrónového krému (lemon curd, pozri odkaz v poznámke)
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejeme na 140°C. Plech jemne vymažeme olejom a vložíme doň papier na pečenie, ktorý takisto trocha naolejujeme.
2. Krok
Bielky so štipkou soli šľaháme, až kým sa ich objem nezväčší na dvojnásobok. Potom pridáme lyžicu kryštálového cukru a pokračujeme v šľahaní, až kým sa nevytvoria jemné špičky. Postupne pridávame zvyšok cukru po lyžiciach a nakoniec vmiešame kukuričný škrob. Zmes by mala byť pevná a hladká.
3. Krok
Hotovú hmotu rovnomerne rozotrieme na pripravený plech a pečieme približne 45 minút. Dôležité je prispôsobiť čas pečenia vlastnostiam vašej rúry.
4. Krok
Upečený základ necháme úplne vychladnúť. Väčší kus papiera na pečenie než je plech, na ktorom sme piekli, jemne poprášime práškovým cukrom. Potom naň opatrne obrátime upečený základ tak, aby bol spodok hore. Pomaly z papiera stiahneme pôvodný pečiaci papier.
5. Krok
Teraz pripravený základ potrieme citrónovým krémom (lemon curd), na ktorý rovnomerne nanesieme vyšľahanú smotanu s práškovým cukrom.
6. Krok
Roládu zrolujeme pozdĺž dlhšej strany, zabalíme do papiera a necháme vychladnúť aspoň dve hodiny. Citrónový krém si pripravte vopred a nezabudnite ho riadne vychladnúť pred použitím!
Týmto spôsobom dosiahnete lahodnú citrónovú roládu, ktorá bude nielen chutná, ale aj krásne vyzerajúca.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
33 videní