Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mrkvový koláč s orechmi a škoricovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mrkvový koláč s orechmi a škoricovým krémom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Mrkvový koláč s orechmi a škoricovým krémom Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Aj keď si niektorí ešte stále nevedia predstaviť, že by si doprial mrkvový koláč, stačí im ho raz ochutnať a ich názor sa rýchlo zmení. Tento koláč je nielen úžasne vláčny, ale aj voňavý po škorici a nevyžaduje použitie masla – pečie sa iba z oleja, čo ho robí jednoduchším a rýchlejším na prípravu. Vďaka tomu je aj perfektným receptom pre začiatočníkov.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 3/4 hrnčeka slnečnicového oleja
  • 4 vajcia
  • 3/4 hrnčeka hnedého cukru
  • 1 lyžica citrónovej kôry
  • 2 lyžičky škorice
  • 1/2 lyžičky mletého zázvoru
  • 3 hrnky nastrúhanej mrkvy
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 hrnček nasekaných vlašských orechov
  • 1 štipka soli
  • Na krém:
  • 250 g krémového syra
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnite tým, že mrkvu očistíte a nastrúhate na jemno (asi 6 stredných kusov). Ak máte strúhadlo v kuchynskom robote, určite ho využite. Na meranie používame hrnček s objemom 250 ml.

2. Krok

V samostatnej miske vyšľahajte olej s cukrom, škoricou a zázvorom. Pridajte citrónovú kôru (len žltú časť) a postupne zapracujte vajcia. Následne pridajte preosiatu múku, sódu, soľ a nakoniec zapracujte nastrúhanú mrkvu a nasekané vlašské orechy.

3. Krok

Cesto prelejte do formy, ktorú ste vyložili papierom na pečenie, a pečte pri 180 °C približne 60 minút. Skontrolujte, či je hotové pomocou špajdle – mala by vyjsť čistá. Ak by sa vrch koláča príliš tmavol, prikryte ho papierom na pečenie. Po upečení nechajte koláč vychladnúť vo forme aspoň 15 minút, a potom ho vyklopte.

4. Krok

Medzitým pripravte krém: V miske zmiešajte krémový syr s medom a troškou citrónovej šťavy, ktorá vám zostala z prípravy cesta.

5. Krok

Vychladnutý korpus natrite pripraveným krémom (ak chcete, môžete koláč predtým rozkrojiť a krém použiť aj ako náplň).

reklama:

Tento mrkvový koláč je skvelou voľbou na rôzne oslavy, či už ako rýchla desiata alebo sladká pochúťka k čaju. Jeho vláčnosť a bohatá chuť zaručene očarí každého, kto si ho vyskúša!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

18 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.