Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pečené kuracie stehienka so slaninou a aromatickou cibuľou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pečené kuracie stehienka so slaninou a aromatickou cibuľou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Pečené kuracie stehienka so slaninou a aromatickou cibuľou Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 0min

Tieto pečené kuracie stehienka s jemnou cibuľovou zmesou a korením sú dokonalým spojením šťavnatého mäsa a lahodnej chrumkavej slaniny. Tento recept jednoducho premení každodennú večeru na skutočne vychutnávaný gurmánsky zážitok!

reklama:

Suroviny

  • 4 kuracie stehienka
  • Soľ podľa chuti
  • 1 čajová lyžička oleja
  • 50 g nakrájanej slaniny
  • 2 bobkové listy
  • 3 guľôčky nového korenia
  • 5 guľôčok borievky
  • 1 čajová lyžička sušenej saturejky
  • 1/2 čajovej lyžičky drveného kmínu
  • 50 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Kuracie stehienka umyjeme a jemne osušíme papierovou utierkou. Cibuľu rozrežeme na polovicu, ošúpeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Slaninu narežeme na malé kúsky. Predhrejeme rúru na 180 °C.

2. Krok

Na dno pekáča nanesieme olej a rovnomerne rozmiestnime nakrájanú cibuľu a slaninu. Pridáme bobkový list, guľôčky korenia a borievky. Na tento základ položíme stehienka, ktoré predtým posypeme saturejkou a kmínom.

3. Krok

Každé stehienko obložíme kúskom masla a podlejeme 50 ml vody. Pekáč zakryjeme pokrievkou alebo alobalom a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme asi 35-40 minút, potom odkryjeme a zvýšime teplotu na 200 °C. Pečieme, až kým stehienka nezískajú zlatistú farbu.

4. Krok

Po upečení odstránime bobkový list a korenie.

reklama:

Tento pokrm je ideálny na podávanie s rôzne pripravenými zemiakmi, ryžou guľatou Mánya alebo čerstvým šalátom podľa vlastnej chuti.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.