Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Univerzálne cesto na pečivo na Vianoce

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Univerzálne cesto na pečivo na Vianoce
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Univerzálne cesto na pečivo na Vianoce Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 3
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak si chcete uľahčiť prípravu vianočného pečiva a zároveň mať rôzne druhy, skvelým riešením je univerzálne cesto. Tento základ umožňuje pripraviť rôzne varianty – od lineckých koláčikov, cez maškrtné koláčiky s čokoládou, až po pečivo s kandizovaným ovocím. Stačí upraviť prísady a vytvoriť viac druhov zo spoločného základu.

reklama:

Suroviny

  • 500 g hladkej múky
  • 300 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička citrónovej kôry
  • 2 žĺtky
  • 1 celé vajce
  • 250 g masla
  • 200 g mletých mandlí
  • 1 sáčok vanilkového cukru
  • 4 lyžice kandizovaného ovocia
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Všetky ingrediencie okrem kandizovaného ovocia vložte do veľkej misy a ručne dôkladne spracujte, aby vzniklo hladké cesto. Takto pripravené cesto zabaľte do potravinovej fólie a odložte na minimálne dve hodiny do chladničky, aby dobre odpočívalo a stuhlo.

2. Krok

Po dvoch hodinách cesto vyberte z chladničky, rozdeľte ho na tri časti. Prvú časť nechajte bez úprav, druhú zmiešajte s kandiozvaným ovocím a tretiu časť použite na prípravu mandľových dlabiek

3. Krok

Z každej časti cesta vyvaľkajte tenký plát a vykrajujte rôzne tvary podľa preferencií. Tieto tvary uložte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri teplote 160 °C približne 7-8 minút, kým nebudú zlatisté.

4. Krok

Po upečení nechajte pečivo vychladnúť. Hotové koláčiky uskladnite na chladnom mieste, aby zostali čerstvé.

reklama:

Tento recept na univerzálne cesto vám umožní vytvoriť viacero druhov vianočého pečiva, ktoré bude nielen vynikajúce, ale aj rýchlo pripravené.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

83 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.