Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kakaovo-kokosový chlebík s ananásom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kakaovo-kokosový chlebík s ananásom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kakaovo-kokosový chlebík s ananásom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 0min

Tento vynikajúci kakaovo-kokosový chlebík s ananásom je ideálny na každodenné maškrtenie, ale aj na špeciálne príležitosti, kedy chcete potešiť svojich blízkych niečím výnimočným a chutným.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 2 vajíčka
  • 150 g práškového cukru
  • 80 g masla alebo margarínu
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 280 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • 30 g strúhaného kokosu
  • 200 ml mlieka
  • 150 g ananásu z kompótu
  • Na ozdobu:
  • 150 g mliečnej čokolády na polevu
  • 1 lyžica strúhaného kokosu alebo 2 lyžice kokosových lupienkov
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začneme tým, že vyšľaháme bielky so štipkou cukru do pevného snehu.

2. Krok

Zmäknuté maslo vymiešame so zvyškom cukru, kým nezíska ľahkú a nadýchanú konzistenciu. Postupne pridáme vanilkový cukor a žĺtky a dobre premiešame.

3. Krok

V inej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a kakao. Túto zmes preosejeme, aby sa dobre spojila. Potom ju postupne pridávame k maslovej zmesi. Následne pridáme strúhaný kokos, mlieko a jemne vmiešame sneh z bielkov.

4. Krok

Ananás vyberieme z kompótu, necháme ho dôkladne odkvapkať a ak je potrebné, nakrájame ho na malé kúsky.

5. Krok

Formu na pečenie vymastíme maslom alebo pokryjeme papierom na pečenie. Na dno nanesieme polovicu pripraveného cesta, naň rovnomerne rozmiestnime ananás a prikryjeme zvyškom cesta. Ananás jemne zatlačíme do cesta, aby sa počas pečenia nezdvihol.

6. Krok

Chlebík pečieme v predhriatej rúre pri teplote 175°C približne 45 minút, alebo kým nie je povrch zlatistý a cesto nie je úplne upečené. Po upečení necháme chlebík vychladnúť.

7. Krok

Čokoládovú polevu pripravíme tak, že ju rozpustíme vo vodnom kúpeli. Chlebík následne polejeme rozpustenou čokoládou a na vrch posypeme strúhaným kokosom alebo kokosovými lupienkami. Necháme stuhnúť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

14 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.