Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako pripraviť kávový krém? Lahodný krém do rôzneho pečiva zo 4 ingrediencií

Ako pripraviť kávový krém? Lahodný krém do rôzneho pečiva zo 4 ingrediencií
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ako pripraviť kávový krém? Lahodný krém do rôzneho pečiva zo 4 ingrediencií Foto: depositphotos.com
reklama:

Plnené pečivo je jedným z najobľúbenejších druhov, ktoré sa na vianočnom stole rýchlo vypredajú. Existuje mnoho druhov krémov, ale kávový je jedným z tých, ktoré si získali srdcia mnohých. Tento krém sa skvele hodí k pečivu z krehkého cesta a jeho príprava je veľmi jednoduchá.

Kávové pečivo je spojené s vianočnými spomienkami, najmä na tie strávené u babičky. Aj dnes patrí medzi obľúbené dobroty, ktoré si môžeme ľahko pripraviť a užívať si ich v kruhu rodiny. Základom tohto pečiva je práve kávový krém, ktorý sa najčastejšie používa na spájanie plátkov pečiva z krehkého alebo bielkového cesta, ako sú obľúbené slzičky, srdiečka, oválky či štafetky.

Ako pripraviť kávový krém:

Príprava kávového krému má viacero variantov a obmien. Kofolu môžeme využiť aj ako náhradu kávy. Pečivo je ideálne začať plniť približne týždeň až dva pred Štedrým dňom, aby sa stihlo dostatočne prepojiť a „odležať“. A ako na to?

Na prípravu kávového krému budete potrebovať:

  • 130 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 125 ml silnej kávy
  • 1 polievkovú lyžicu hrubej múky
  1. Uvarte silnú kávu, nalejte ju do hrnca a pridajte múku. Uvarte hustú kašu, ktorú nechajte vychladnúť na izbovú teplotu, pričom ju občas premiešajte.
  2. Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom do svetlej peny a postupne pridávajte vychladnutú kávovú kašu. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  3. Hotový krém natrite na plátky pečiva alebo použite cukrársky sáčok na estetičnejšie vrstvenie. Na koniec priklopte druhým kúskom pečiva.
  4. Cukroví môžete ešte ozdobiť obľúbenou polevou.

Tento krém je vynikajúci a ľahko sa pripravuje, čo z neho robí skvelú voľbu na vianočné pečenie.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.