Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Linecké kolieska s príchuťou perníka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Linecké kolieska s príchuťou perníka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Linecké kolieska s príchuťou perníka Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 30
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 8min
  • Hotové Za: 0min

Vyskúšajte inováciu klasického lineckého pečiva, ktoré dostane nový rozmer vďaka perníkovým a kakaovým tónom. Po upečení spojte kolieska s lahodným čokoládovým krémom, ozdobte roztopenou čokoládou a cukrovými dekoráciami. Takto pripravené kolieska budú nielen krásnou ozdobou vianočného stola, ale aj skutočnou pochúťkou pre každého maškrtníka.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 300 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 180 g masla
  • 1 žĺtok
  • 1/2 čajovej lyžičky perníkového korenia
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • Na dokončenie:
  • 30 g horkej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Všetky ingrediencie na cesto zmiešame a spracujeme do hladkého a pružného cesta, ktoré necháme odpočívať v chlade aspoň jednu hodinu.

2. Krok

Po odležaní cesto vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm. Z neho vykrojíme celé kolieska a z polovice z nich ešte vyberieme stred. Pečieme pri teplote 170 °C po dobu približne 8 minút.

3. Krok

Kým sa kolieska pečú, pripravíme si polevu. Horkú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli – misku s čokoládou umiestnime nad horúcu vodu, aby sa čokoláda pomaly a rovnomerne rozpustila.

4. Krok

Po upečení necháme kolieska chvíľu vychladnúť. Na celé kolieska nanesieme čokoládový krém a priložíme tie s otvorom. Povrch ozdobíme roztopenou čokoládou a posypeme cukrovými dekoráciami podľa vlastného vkusu.

5. Krok

Na záver ešte do stredu každého kolieska nanesieme čokoládový krém pomocou cukrárskeho vrecka, čím pridáme jemný detail.

reklama:

Takto upravené linecké kolieska s perníkovou príchuťou sa stanú nezabudnuteľnou súčasťou vašich sviatočných chvíľ a určite si získajú obľubu u všetkých hostí.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

44 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.