Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kapor s lahodnou bylinkovo-citrónovou krustou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kapor s lahodnou bylinkovo-citrónovou krustou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kapor s lahodnou bylinkovo-citrónovou krustou Foto: www.shutterstock.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Kapor s bylinkovo-citrónovou krustou je vynikajúci a lahodný pokrm, ktorý aj tých, ktorí nie sú veľkými fanúšikmi kapra, môže príjemne prekvapiť. Stačí len správne skombinovať suroviny a výsledok bude úžasný. Tento recept vám ukáže, ako si pripraviť kaprie filety s chrumkavou bylinkovo-citrónovou vrstvou, ktorá im dodá nezameniteľnú chuť.

reklama:

Suroviny

  • 2 kaprie filety
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 100 g strúhanky
  • 1 bio citrón
  • 2-3 lyžice čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
  • 4 lyžice oleja
  • Na ozdobu:
  • Čerstvý citrón
  • Limetka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Kaprie filety rozdelíme na menšie kúsky, ktoré dochutíme soľou a korením. Strúhanku zmiešame s nastrúhanou citrónovou kôrou, nasekanou petržlenovou vňaťou a dvoma lyžicami oleja, aby vznikla hustá zmes.

2. Krok

Zapekaciu misku vymažeme zvyšným olejom a rozmiestnime do nej pripravené kúsky kapra. Na každý kúsok ryby rovnomerne nanesieme bylinkovo-citronovú strúhankovú zmes a jemne pritlačíme, aby sa dobre prichytila.

3. Krok

Pokrm pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 15 minút, alebo kým strúhanka nezíska zlatistú farbu a kapor nie je upečený.

4. Krok

Podávame s čerstvo nakrájaným citrónom a limetkou, ktoré dodajú pokrmu osviežujúci nádych.

reklama:

Tento recept na kapra s bylinkovo-citrónovou krustou je skvelým spôsobom, ako si vychutnať rybu, ktorá bude plná chuti. Chrumkavá strúhanka s bylinkami a citrónom poskytne rybe vynikajúcu textúru a sviežu chuť. Môžete ju podávať s rôznymi prílohami, ako sú napríklad hranolky alebo zeleninový šalát.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.