- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Ananás a vianočné pečenie: Zistíte, že sa k sebe výborne hodia
Ananás a vianočné pečenie: Zistíte, že sa k sebe výborne hodia
reklama:
Ananás je tropické ovocie, ktoré skrýva pod svojou tvrdou, zelenou šupkou sladkú, mierne kyslastú žltú dužinu. Je bohatý na vitamíny a skvele obohatí vianočné prípravy, keďže ponúka osviežujúcu chuť a exotičnosť.
V zimných mesiacoch je ananás veľmi obľúbený, keďže ponuka domácich plodín je vtedy obmedzená. Pri jeho kúpe je však dôležité riadiť sa niekoľkými zásadami, aby ste si vybrali ten najlepší a mohli si ho vychutnať v plnej kvalite.
Ako využiť ananás pri vianočnom pečení a varení
Ananás dodá vianočným sladkostiam nielen exotickú chuť, ale aj príjemnú vôňu, ktorá vám prevonia celú kuchyňu.
- Kandizovaný ananás je neoddeliteľnou súčasťou tradičných marokániek. Ak ho pripravíte doma, vaše cukrovinky budú ešte lepšie.
- Linecké koláče sú vianočnou klasikou, no tento rok môžete do nich dať zaujímavý twist. Vyskúšajte namiesto tradičnej ríbezľovej marmelády ananásovú variantu.
- Kúsok ananásu môžete obaliť v zmesi z rozdrvených piškót, kakaa, cukru a masla. Tento jednoduchý recept na nepečené guľky, ktoré sú posledné roky veľmi obľúbené, je hotový za chvíľu.
- Ak sa rozhodnete pridať ananás priamo do cesta, skvelou voľbou je ananásové pyré. Takto môžete pripraviť vianočné valčeky, ktoré namočíte do čokolády a obalíte v strúhanom kokose.
- Tí, ktorí uprednostňujú zdravšie varianty vianočných sladkostí, ocenia sušený ananás. Môžete ho pridať do ovsených sušienok a výsledok bude skvelý.
- Plátky sušeného ananásu nielen skvele poslúžia pri zdobení lineckého pečiva, ale môžu slúžiť aj ako samostatná dekorácia. Stačí ich namočiť v čokoládovej poleve a posypať strúhaným kokosom.
- Ananás sa hodí nielen do pečenia, ale aj ako príjemná odmena po náročnom vianočnom pečení. Skúste ho pridať do vianočného punču s ovocím.
- Ananás je skvelý aj počas Štedrej večere. Môžete ho pridať do zemiakového šalátu, a ak sa vyhýbate kaprovi, vyskúšajte ho aj v rezňoch – jeho sladkosť dodá pokrmom zaujímavý rozmer.
reklama: