Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sviatočný bôčik s brusnicami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sviatočný bôčik s brusnicami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Sviatočný bôčik s brusnicami Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Vianočné sviatky si priam pýtajú luxusné chute, ktoré zahrejú pri srdci. Tento bôčik s brusnicami bude zaručene hodiť na váš sianočný stôl a možno sa stane novým favoritom vo vašich sviatočných receptoch. Je totiž tak výborný, že sa budete olizovať až za ušami!

reklama:

Suroviny

  • 2 kg bravčového bôčika
  • 2 šálky čerstvých brusníc
  • 2 stredne veľké jablká
  • 1/2 šálky čerstvej jablkovej šťavy
  • 1/4 šálky kvalitného medu
  • 1/4 šálky trstinového cukru
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • 2 vetvičky čerstvého tymiánu
  • 1 lyžica soli
  • 2 štipky mletého čierneho korenia
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava bôčika: Začnite tým, že na bôčiku narežete kožu do mriežky. Potom do mäsa vmasírujte soľ a čierne korenie. Bôčik dajte do pekáča a podlejte ho trochou vody. Pečte pri teplote 170 °C asi 2 až 2,5 hodiny, kým nebude mäso krásne jemné a kôrka chrumkavá.

2. Krok

Príprava brusnicovej omáčky: Medzitým si pripravte omáčku. V hrnci zmiešajte brusnice, jablká nakrájané na malé kocky, jablkovú šťavu, med, trstinový cukor a balzamikový ocot. Nechajte zmes zovrieť a varte asi 10 minút, kým sa ovocie nerozpadne a omáčka nezíska hustú konzistenciu. Potom hrniec odstavte.

3. Krok

Finalizácia pokrmu: Keď je bôčik takmer hotový, prelejte ho asi tromi štvrtinami brusnicovej omáčky a vráťte ho do rúry, aby sa ešte jemne zapečený. Po upečení bôčik vyberte a nechajte ho 10 minút odpočívať. Nakoniec ho prelejte zvyšnou omáčkou a ozdobte čerstvým tymiánom.

reklama:

Tento jedinečný bôčik s brusnicami je ideálny na sviatočnú večeru, ktorá bude určite nezabudnuteľná!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

13 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.