Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Matcha tiramisu: Zelená verzia tradičného dezertu

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Matcha tiramisu: Zelená verzia tradičného dezertu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Matcha tiramisu: Zelená verzia tradičného dezertu Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Klasické tiramisu je obľúbený dezert s kávovou príchuťou, no čo ak by ste vyskúšali jeho zelenú, osviežujúcu alternatívu s matcha čajom? Tento dezert prináša nielen jemnú, bohatú chuť zeleného čaju, ale aj množstvo zdravotných výhod, ktoré matcha ponúka. Užite si neobvyklý twist na klasiku, ktorý poteší vaše chuťové poháriky!

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 6 vajec
  • 180 g kryštálového cukru
  • 150 g hladkej múky
  • 6 lyžíc rastlinného oleja
  • 6-8 g matcha prášku
  • Krém:
  • 250 g mascarpone
  • 3 žĺtky
  • 100 g práškového cukru
  • 1 smotana na šľahanie (31-33 %)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnite oddelením žĺtkov a bielkov. Z bielkov vyšľahajte pevný sneh, pričom počas šľahania pridávajte postupne cukor. Keď bielky zmäknú, pridajte žĺtky a olej a všetko dôkladne premiešajte. Potom opatrne zapracujte múku a matcha prášok, aby sa zmes stala hladkou a homogénnou.

2. Krok

Cesto nalejte do formy na tortu, ktorú si vopred vymažte a vysypte múkou. Rúru predhrejte na 170 °C a pečte asi 20-25 minút, kým cesto nezíska zlatistú farbu. Po upečení nechajte korpus vychladnúť.

3. Krok

Medzitým si pripravte krém. Žĺtky spolu s práškovým cukrom vyšľahajte do svetlej, nadýchanej peny. K žĺtkovej zmesi opatrne pridajte mascarpone a zamiešajte do hladka. V inej miske vyšľahajte smotanu na šľahanie, a následne ju spojte s pripraveným mascarpone krémom. Takto pripravený krém uložte na chvíľu do chladničky, aby sa pekne stuhol.

4. Krok

Keď je piškót dostatočne vychladený, opatrne ho prerežte na polovicu. Spodnú časť korpusu vložte do formy a rovnomerne rozotrite polovicu pripraveného krému. Na krém položte druhú polovicu piškótu a tú opäť pokryte zvyšným krémom.

5. Krok

Na záver posypte celý dezert jemným práškom matcha a nechajte ho v chladničke niekoľko hodín, aby sa všetky chute spojili a tiramisu dostalo dokonalú textúru.

reklama:

Tento matcha variant tiramisu ponúka osviežujúci zážitok, ktorý vás určite zaujme svojou jedinečnou chuťou a krásnou zelenou farbou. Osviežte svoj dezertný repertoár o túto neobyčajnú verziu obľúbeného klasického tiramisu!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

15 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.