- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- muffiny
- Muffiny s jablkami a smotanovým krémom
Muffiny s jablkami a smotanovým krémom
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 150 g polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky perníkového korenia
- 120 g cukru
- 1 vajce
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
- 50 ml oleja
- 60 ml cmaru
- 2 stredné jablká (olúpané nastrúhané )
- Krém :
- 100 g masla izbovej teploty
- 300 g mascarpone
- 2 1/2 lyžička vanilkového extraktu a škorice
- 200 g práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Rúru vyhrejeme na 175°C. Formu na 12 muffinov vystelieme papierovými košíčkami alebo potrieme olejom.
2. Krok
V stredne veľkej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ, perníkové korenie. Odložte, kým pripravíte zvyšok zmesi. V inej miske pridajte cukor, vajce a vanilkový extrakt a miešajte, kým zmes nebude svetlá a krémová, asi 4 minúty. Pridajte olej a cmar a miešajte, kým sa úplne nespojí, asi 1 minútu.
3. Krok
Znížte rýchlosť mixéra a pridajte polovicu suchých surovín. Krátko miešame na najnižšom stupni, kým sa suroviny nespoja, pridáme zvyšnú múčnu zmes, miešame, kým sa nespojí. Stierkou oškrabeme boky a dno misy a do zmesi vmiešame nastrúhané jablko.
4. Krok
Zmes rozdeľte do 12 košíčkov na muffiny a vložte do rúry. Pečte asi 20 až 25 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté. Vyberte z rúry a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Vyberte muffiny z formy a presuňte na mriežku, aby úplne vychladli.
5. Krok
Pripravte si krém Pomocou šľahača na stredne rýchlosti šľaháme maslo, kým nebude mäkké a krémové. Pridajte smotanový syr, škoricu a vanilkový extrakt a pokračujte v miešaní ďalšie 2 minúty. Znížime otáčky mixéra a postupne pridávame práškový cukor. Miešajte, kým sa nespojí, podľa potreby zoškrabujte steny misky.
6. Krok
Pomocou zdobiaceho vrecka a zdobiacej špičky muffiny ozdobíme. Ak chcete, posypte škoricou a podávajte.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14 videní